Türk Kizilay Kan Bagisi Sampiyonu Aliaga'ya Geliyor

Türk Kizilay Kan Bagisi Sampiyonu Aliaga

Vatandaslardan aldigi güç ve destekle çalismalarini sürdüren Türk Kizilay, Izmir'de nüfus oranina bagli olarak en fazla kan bagisi yapilan birinci ilçesi Aliaga'ya geliyor.

Türk Kizilay, “Ulusal Güvenli Kan Temini Programi” kapsaminda 19 Mart ve 26 Mart 2021 tarihlerinde Aliaga Demokrasi Meydani’nda 10:00 ile 20:00 saatleri arasinda gönüllü vatandaslardan kan bagisi toplayacak.

Türk Kizilay, 2006 yilindan bugüne devam eden "Güvenli Kan Temini Programi" kapsaminda toplumun tüm kesimlerini kan bagisi konusunda duyarli olmaya ve ulusal bir seferberlik baslatarak kan bagisinda bulunmaya davet ediyor. 

Türkiye genelinde 18 Bölge Kan Merkezi ve 67 Kan Bagisi Merkezi olarak ülke genelinde ihtiyaci olan 2,5 milyon ünite kan ve kan ürünü karsilamak adina faaliyet göstermektedir. Kizilay Izmir Kan Bagisi Merkezi’nde tüm dünyayi etkisi altina alan Kovid-19 pandemisi nedeniyle “Ulusal Güvenli Kan Temini Programi” kapsaminda 2006 yilindan bu yana yürüttügü tüm projeler iptal olmasina ragmen bölgede bulunan 94 hastanenin kan ve kan ürünü ihtiyacini karsilamaya devam ediyor.