Tarih: 28.12.2020 06:06

TÜRK KIZILAYI ALIAGA'DA KAN BAGISI KAMPANYASI DÜZENLEYECEK

Facebook Twitter Linked-in

Halkindan aldigi güç ve destekle kan hizmetleri alaninda faaliyet gösteren Türk Kizilayi, “Ulusal Güvenli Kan Temini” programi kapsaminda Aliaga’da kan bagisi kampanyasi düzenleyecek.

Kampanya kapsaminda Türk Kizilayi’na kan bagisinda bulunmak isteyen vatandaslar17-18-19-24-26-31 Mayis ile 1-2 Haziran tarihlerinde 12.00-24.00 saatleri arasindaAliaga Demokrasi Meydani’ndaki kan bagis aracina müracaat edebilecek.

KIMLER KAN BAGISINDA BULUNABILIR

Ege Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafindan kurulan kan bagisi mobil aracinda; 18-65 Yas arasinda, agirligi 50 kg üzerinde, önemli bir saglik sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapilan saglik muayenesinin ardindan kan bagisinda bulunabilecek. 

“ULUSAL GÜVENLI KAN TEMINI” PROGRAMI

Türk Kizilayi, “Ulusal Güvenli Kan Temini” programi kapsaminda 18 Bölge Kan Merkezi ve Bölge Kan Merkezlerine bagli 65 kan bagisi merkezi ile çalismalarini yürütüyor. Ege Bölge Kan Merkezi’ne bagli; Izmir, Aydin, Manisa illerinde dört kan bagisi merkezi bulunuyor. Kan bagisi merkezleri tarafindan toplanan kanlar uygun kosullarda Ege Bölge Kan Merkezi’ne ulastiriliyor. Kanlara; kan yoluyla bulasan HIV/AIDS, Hepatit-B, Hepatit-C, Sifiliz tarama testleri ve kan grubu tespiti yapilmakta ve bilesenlerine ayrilarak üç ürün elde ediliyor. Elde edilen bu ürünler kan arama, bulma ve tasima konusunda vatandaslarin magduriyetlerini gideriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —