Tarih: 28.12.2020 06:06

Türk lezzetleri Amerikalilara Türk kahvesiyle tanitildi

Facebook Twitter Linked-in

Amerika Birlesik Devletleri’ne 2 milyar dolar ihracat hedefi belirleyen Türk gida sektörü, bir fincaninin 40 yillik hatiri olan Türk kahvesini tanitim elçisi yapti.

Ege Ihracatçi Birlikleri, Türkiye Tanitim Grubu ile isbirliginde Ege Bölgesi’ne özgü incir, üzüm yaninda; findik, antep fistigi, çikolata ve Türkiye'den gelen geleneksel tatlilari Türk kahvesi esliginde Turkish Coffee Lady firmasiyla bir karavanla bir ay boyunca New York'tan Washington D.C.’ye kadar tanitti.

Türk gida ürünlerini tanitan karavanin bir aylik sürede; New York, New Jersey, Washington DC, Virginia ve Maryland’i ziyaret ettigi bilgisini veren Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskan Yardimcisi Birol Celep, Türk kahvesine ve Türk gida ürünlerine Amerikalilarin ilgisinin yogun oldugunu dile getirdi.

Tüketiciye ulasmada tadim etkinliklerinin çok önemli oldugunu ifade eden Celep, “Benzer bir tadim etkinligini 23-25 Haziran 2019 tarihlerinde ABD’nin en büyük gida fuari New York Summer Fancy Food Fuari’nda gerçeklestirdik. Fuar süresince ziyaretçilere Türk kahvesinin yani sira, Türk lokumu ve çikolata ikram ettik, Türk gida ürünlerinin tanitimini yaptik. 2018 yilinda 927 milyon dolar gida ürünleri ihraç ettigimiz ABD pazarinda 2 milyar dolar ihracat hedefine ulasmak için tadim etkinliklerimizi devam ettirecegiz” diye konustu.

TURQUALITY Projesi’nde 6 birlik güçlerini birlestirdi

Ege Ihracatçi Birlikleri bünyesinde yer alan 6 gida birliginin, ABD pazarinda Türk gida ürünlerinin daha fazla tercih edilmesi için TURQUALITY Projesi’nde güçlerini birlestirdiklerine de deginen Celep, Türk kahvesi karavaninin H Street Festivali'ne, 17. DC Türk Festivali'ne ve Hostelling International USA ev sahipliginde düzenlenen “Study Abroad & Global Citizenship Influencer” Zirvesine de katilarak Türk gida ürünlerinin tanitimini ve tadimini yaptirdigini sözlerine ekledi.

Tük kahvesi karavan etkinliginde; kahve çekirdegini mikro tablolara dönüstürebilen mikro sanat ustasi Hasan Kale, ödüllü yazar ve gastronomi uzmani Dr. Göknur Akçadag, ünlü yazar Ahmet Serif Izgören ve Turkish Coffee Lady’nin kurucusu Gizem Salcigil White, Türk kahvesinin tarihsel önemini anlatan ve essiz lezzetini tanitan canli sanat gösterileri ve eglenceli interaktif oturumlar gerçeklestirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —