Tarih: 28.12.2020 06:06

Türk Nükleer Mühendis Kizlarin Büyük Basarisi

Facebook Twitter Linked-in

Rus üniversitelerinde nükleer fizik egitimi alan ve aralarinda 6 Türk kiz ögrencinin de bulundugu 11 yüksek lisans ögrencisi ‘Maria Sklodowska-Curie’ bursu kazandi. Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi (IAEA) tarafindan verilen bursun kazananlari, 20 Kasim 2020 tarihinde Avusturya’nin baskenti Viyana'da açiklandi.

Burs kazanan 6 Türk ögrenci arasinda, Peter The Great St. Petersburg Politeknik Üniversitesi, Isi Enerjisi Mühendisligi ve Isi Mühendisligi bölümünde egitim alan Seida Merve Degirmenci, Ayse Gök, Yagmur Küçük, Ahsen Özdemir ve Zeynab Nur Sahin yer aldi. Ayni üniversitenin Nükleer Santraller: Tasarim, Isletme ve Mühendislik bölümünde okuyan Nurberk Sungur da bu önemli bursu kazanan isimlerden biri oldu.

Türk ögrencilerin yani sira Rusya Federasyonu'ndan Tomsk Politeknik Üniversitesi Nükleer Fizik ve Teknoloji Bölümü ögrencisi Ekaterina Shcheglova, Nijerya'dan gelerek Ulusal Nükleer Arastirmalar Üniversitesi MEPhI Nükleer Fizik ve Teknoloji bölümü ögrencisi olan Ifeoma Uvom, Kazakistan'dan gelerek Tomsk Politeknik Üniversitesi Nükleer Fizik ve Teknolojiler bölümü ögrencisi olan Kamila Khuzhazhinova, Mogolistan'dan gelerek MEPhI Nükleer Fizik ve Teknoloji bölümü ögrencisi olan Davaasuren Byambatsogt ile Gana'dan gelerek Tomsk Politeknik Üniversitesi Nükleer Fizik ve Teknoloji, Nükleer Tip bölümünde egitim alan Easter Kouachie de, ‘Maria Sklodowska-Curie’ bursu almaya hak kazandi.

Konuya iliskin degerlendirmelerde bulunan Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Insan Kaynaklari Departmani Egitim Kalitesinin Arttirilmasi, Uluslararasi Isbirligi ve Proje Yönetimi Tasarim Subesi Direktörü Valery Karesin, söyle konustu:

“Rus üniversitelerinde nükleer fizik bölümünde okuyan Rus ve yabanci ögrencilere ‘Maria Sklodovskaya-Curie’ bursu verilmesini memnuniyetle karsiliyoruz. Bu, nükleer endüstrideki egitimi ve cinsiyet dengesini desteklemeyi amaçlayan IAEA'nin çok dogru bir zamanda yaptigi bir girisimdir. Burs alan kiz ögrenciler, hem Rusya'da hem de ötesinde nükleer enerjinin gelecegini sekillendirmeye yardimci olacaklar. Rosatom, sosyal sorumluluk sahibi bir sirket olarak bu tür adimlari destekliyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —