Tarih: 06.09.2022 14:56

Türkiye Birincisi Aliagali Devrim Baran Gündüz'den Maket Sergisi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Birincisi Aliagali Devrim Baran Gündüz, maketlerini Aliaga Gençlik Merkezi’nde sergiliyor.

Yaptigi maketlerle hayranlik uyandiran, gemi modelciliginde Türkiye birincisi Aliagali Devrim Baran Gündüz, ilk sergisini Aliaga Gençlik Merkezi’nde açti. Sergi açilisini Gündüz ve ailesi ile birlikte yapan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Devrim Baran Gündüz’ün gelecekte modelcilik alaninda uluslararasi bir isim ve marka olacagini söyledi. 

Modelcilik tutkusunun çok küçük yaslarda basladigini belirten 18 yasindaki Gündüz, bugüne kadar büyüklü küçüklü 400’den fazla model ürettigini ifade ederek, “Yaptigimiz modeller genellikle oyuncak, plastik ve el isi olarak görüldügü için ilgi görmüyor. Aliaga Belediyesi beni fark edip bana destek verdi. Bu beni gerçekten çok mutlu etti” dedi. 


Modellerininin gerçeginin birebir aynisi oldugunu da sözlerine ekleyen Gündüz, “Modelledigim maketleri ölçek skalasini küçülterek, plastik, ahsap ve metal malzemeler kullanarak tasarliyorum. Amacim, dünya tarihinde yer tutan gemi ve uçak gibi araçlari modelleyerek halka ulastirmak ve tanitmak” dedi. 


Uluslararasi Bir Isim ve Marka Olacagina Inaniyorum

Devrim Baran Gündüz’ün hobi ile baslayan maket sevdasinin ulusal ve uluslararasi boyutlara ulastigini ifade eden Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Devrim Baran Gündüz’ün yaptigi modeller ve elde ettigi basarilar Aliagamiz için gurur verici. Baran’in gelecekte uluslararasi bir isim ve marka olacagina gönülden inaniyorum” dedi. 


Aliagali Devrim Baran Gündüz, mayis ayinda Istanbul’da düzenlenen 7.Ölçekli Dünyalar Model Yarismasinda; yaklasik 1 metre uzunlugundaki yelkenli gemisi ile Türkiye birincisi olurken, motorlu gemiler kategorisinde Türkiye ikinciligine, 1/400’den büyük olan uçak gemilerinde Türkiye üçüncülügüne, araç modellerinde ise mansiyon ödülüne layik görüldü. 

Büyüklü küçüklü birçok modelin yer aldigi sergi, 9 Eylül Cuma günü saat 17.00’ye kadar ziyarete açik kalacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —