TÜRKIYE BU GECEDEN ITIBAREN YENIDEN KISI YASAYACAK!

TÜRKIYE BU GECEDEN ITIBAREN YENIDEN KISI YASAYACAK!

Türkiye bu gece soguk ve yagisli havanin etkisine giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya  göre, hava sicakliklari Marmara ve Kuzey Ege'de yarindan, bati, iç ve kuzey kesimlerde cuma gününden itibaren hissedilir derecede (6 ila 12) azalarak, gelecek hafta basina kadar mevsim normallerinin altinda seyredecek.

Soguk ve yagisli havanin bu gece saatlerinden itibaren, yurdun kuzeybati kesimlerinden baslayacak etkisini hissettirmesi bekleniyor.

Yarin Marmara, Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu’nun kuzeybatisi ile Bati ve Orta Karadeniz’de genellikle yagmur ve saganak, Trakya’nin yüksek kesimleri ile Bati Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar öngörülüyor.

Cumadan itibaren Iç Anadolu Bölgesi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Dogu Anadolu’nun kuzeydogusunda kar, cumartesi ise Iç Anadolu’nun güneyi ve dogusunda yer yer yogun kar yagisi tahmin ediliyor.

Rüzgarin, cuma ve cumartesi Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu ve Orta Karadeniz’de kuzey yönlerden firtina ve kuvvetli firtina (50-80 kilometre/saat) seklinde esmesi bekleniyor.

Soguk ve yagisli havanin sebep olabilecegi yer yer kuvvetli saganak ve kar yagislari, buzlanma ve don olayi ile kuvvetli rüzgar ve firtina gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor. (mynet)