TÜRKIYE CUMHURIYETI MERKEZ BANKASI' NDA GECE YARISI OPERASYONU…

TÜRKIYE CUMHURIYETI MERKEZ BANKASI

TÜRKIYE CUMHURIYETI MERKEZ BANKASI' NDA GECE YARISI OPERASYONU…

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Murat Uysal görevinden alinarak, yerine Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Naci Agbal atandi.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan kararlara göre, TCMB Baskani Murat Uysal, görevden alindi ve bosalan göreve Naci Agbal atandi. Agbal'dan bosalan Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligina, Ibrahim Senel getirildi.

Cumhurbaskanligi Ekonomi Politikalari Kurulu Üyeligine de Nihat Zeybekci atandi.

NACI AGBAL KIMDIR?

Naci Agbal, 1 Ocak 1968 tarihinde dogdu. Türk bürokrat, siyasetçi, Maliye Bakani ve Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani olarak görev yapmistir. Maliye Bakanligi görevini 2015-2018 yillari arasinda sürdüren Agbal Haziran 2015 ve Kasim 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Bayburt milletvekili olarak meclise girmistir. Bu görevinden önce 2009-2015 yillari arasinda Maliye Bakanligi Müstesarligi görevini üstlenmistir.

Naci Agbal, Ilk, orta ve lise ögrenimini Çorum'da tamamladiktan sonra 1989 yilinda Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Ayni yil Teftis Kuruluna girdi, 1993'te Maliye Müfettisi oldu. Yüksek Lisans egitimini 1998 yilinda Exeter Üniversitesi Is Idaresi Genel Isletme Yönetimi (MBA) Programinda tamamladi.