Tarih: 28.12.2020 06:06

Türkiye rekortmeni yüzücü madalyaya doymuyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Sampiyonasi'nda iki Türkiye rekoru birden kiran 14 yasindaki yüzücü Bora Uzunkaya, 5 yilda kazandigi yaklasik 200 madalyayla dikkati çekiyor.

Kisa Kulvar Küçükler Türkiye Sampiyonasi'nda, iki Türkiye rekorunu kiran 14 yasindaki yüzücü Bora Uzunkaya, 5 yilda katildigi tüm yarismalarda kürsüye çikarak yaklasik 200 madalya kazanma basarisi gösterdi.

Antalya'da egitim aldigi özel kolejin havuzunda 9 yasinda yüzmeye baslayan Bora, kisa sürede fizigi ve yüzmeye olan ilgisiyle antrenörünün dikkatini çekti.

Antrenörünün yönetiminde bir yillik çalismanin ardindan yarismalara katilmaya baslayan Bora Uzunkaya, dört yil boyunca katildigi bölgesel ve ulusal tüm yarismalarda yas kategorisinde kürsüye çikti.

Istanbul'da 13-15 Aralik 2019'da yapilan Turkcell Kisa Kulvar Küçükler Türkiye Sampiyonasi'nda 14 yas kategorisinde mücadele eden genç sporcu, 1500 metre serbest yarisinda 15 dakika 30 saniye 13 saliselik derecesiyle 12 yildir Ediz Yildirimer'e ait 14 yas Türkiye rekorunu kirmayi basardi.

Bora Uzunkaya, 800 metrede ise elde ettigi 8 dakika 12 saniye 8 saliselik derecesiyle de yine Ediz Yildirimer'e ait 14 yas Türkiye rekorunu kirdi.

Genç sporcu, haftanin yedi günü çalismalarini sürdürüyor.

Yaklasik 200 madalyasi bulunuyor

Kisa Kulvar Küçükler Türkiye Sampiyonasi'nda, iki Türkiye rekorunu kiran 14 yasindaki yüzücü Bora Uzunkaya, 5 yilda katildigi tüm yarismalarda kürsüye çikarak yaklasik 200 madalya kazanma basarisi gösterdi. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansi )

Genç sporcu Bora Uzunkaya, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bugüne kadar birçok yarismaya katildigini belirterek, "Istanbul'daki Türkiye sampiyonasi güzel geçti. 12 yildir kirilamayan rekorlari kirdim. Bugüne kadar yaklasik 200 madalya kazandim. Evimizin her tarafi madalya oldu." dedi.

Elde ettigi basarilarin kendisi için gurur kaynagi ve yeni yarismalar için motivasyon oldugunu anlatan Bora, yüzmeye ilk basladiginda bu kadar basarili olacagini düsünmedigini kaydetti.

"Hedefim 2024 Olimpiyatlari'nda yer almak." diyen Bora Uzunkaya, rol modelinin ABD'li dünya ve olimpiyat sampiyonu Michael Phelps oldugunu ifade etti.

Yüzme antrenörü Begüm Uçak da sporcusunun yüzme için ideal olan fizigi sayesinde 14 yasina kadar merdivenleri hizli sekilde çiktigini aktararak, "Bu süreçte bir sürü yarismamiz oldu. Bora, 14 yasina kadar olan her yarismada en iyi dereceleri elde ederek, rekor kiran sporcular arasina girdi." seklinde konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —