Türkiye Tirmanma yarisina Kinik ev sahipligi yapti

Türkiye Tirmanma yarisina Kinik ev sahipligi yapti

Türkiye Tirmanma Yarisi 2022 sezonu 5. Etabi, Kiniklilar tarafindan büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi.

Kinik Belediyesi katkilari ve Yasaroglu Otomotiv, Polyak Eynes, Kinik Nakliyeciler Kooperatifi’nin sponsorlugu ile Izmir Motorsporlari ve Otomobil Kulübü (IMOK) tarafindan  ICRYPEX ana sponsorlugunda gerçeklesen Türkiye Tirmanma Yarisi 2022 sezonu 5. Etabi, Kiniklilar tarafindan büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi.

Kinik ilçesinde 03-04 Eylül tarihlerinde yapilan 5. Etabin ilk gününde yarismacilar pistte antrenman sürüsleri yaparak yarisa hazirlandilar. Ilçede ilk kez düzenlenen organizasyon ilçe halki ve komsu ilçelerden gelen yaris severlerden büyük ilgi gördü.

Yarismanin ardindan dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninde Kiniklilar ve yaris severlerin yogun ilgisi ve heyecanindan duydugu memnuniyeti dile getiren sporcular “Kinik halkinin sevgisi ve misafirperverligi bizi çok mutlu etti. Iyi ki buradayiz, artik hep olacagiz” dedi.

Kinik Kaymakami Abdurrahman Çelebi yarisin ilçeye kattigi güzellikten duydugu memnuniyeti dile getirerek “Bu yarisin ilçemizin vizyonuna katkilari çok kiymetli, basta belediye baskanimiz Sayin Doktor Sadik Dogruer olmak üzere, emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi


Otomobil yarisçilari ve yaris severleri Kinik’ta görmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Dogruer konusmasinda “Ilçemizde gerçeklesen bu organizasyon birçok açidan gurur verici bizler çok mutlu olduk. Tabi ki bu gurur basta IMOK olmak üzere emegi geçen herkese ait. 3 günlük bir maratonu kazasiz geçirmis olmanin ve sizleri agirlamis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Tabi ki ilçemizin tanitimina sundugu katki açisindan çok büyük deger katmistir. Sayin kaymakamimiz ile Co- pilot olarak yarismanin bir parçasi olmak ve normalde 30 dakikada kat ettigimiz bir yolu 3,5-4 dakikada katetmek çok heyecan verici idi. Ilki gerçeklesen yarisin, bundan sonra devaminin gelmesini gönülden istiyoruz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum.” dedi.

IMOK baskani Erkan Yanikoglu ise kazasiz bir yaris olmasindan duydugu memnuniyeti dile getirirken “Bugün burada sizlerle birlikte olmak bizim açimizdan çok degerli. Yarisma boyunca elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik. Kinik halki ile tanismak ve motor sporlarini bulusturmak firsatini bizlere taniyan basta Yasaroglu Otomotiv sahibi Yasar beye ve hayalimizi gerçeklesmesine firsat veren Belediye Baskani’miz Sayin Sadik Dogruer’e, Sayin Kaymakam’imiza ve misafirperverligini esirgemeyen Kinik halkina çok tesekkür ederim.” dedi.


Kinik – Köseler yolunda 5.8 kilometre uzunlugundaki pistte kosulan tirmanma yarisi 3 ayri kategori çikisi ile yapildi.

Kategori 1’de Opel Corsa GSI ile yarisan Ülkü Motorsport takimindan Ilker Aktas birinciligi elde ederken, Ford Fiesta R1 ile Sevcan Sagiroglu ikinciligi elde ederek podyuma çikan isimlar oldular.

Kategori 2’ de Ülkü Motorsport sporculari yarisi domine etti. Ford Fiesta R2T ile Cem Yudulmaz günün en hizli ismi olurken, ikinciligi takim arkadasi Kaan Kara Opel Corsa GSI ile elde etti. Yarisi üçüncü olarak bitiren isim Citroen Saxo VTS ile Çigdem Tümerkan oldu.


Kategori 3’ de Neo Motorspor adina yarisan genç sporcu Ahmet Keskin Opel Corsa OPC ile birincilik serisini Izmir’de de sürdürdü. Ülkü Motorsport adina yarisan Kemal Gürsoy Opel Corsa OPC ile ikinci olurken, yine Opel Corsa OPC ile Neo Motorspor adina yarisan Eda Soylu üçüncülügü kazandi.

Kategori 4 büyük bir çekismeye sahne oldu. Ayni zamanda günün en iyi derecesini yapan GP Garage My Team sporcusu Selim Bacioglu, Mitsubishi Lancer Evo IX araci ile  finise ilk varan isim olurken bu kategoride ikinciligi Mitsubishi Lancer Evo IX araci ile yarisan takim arkadasi Sinan Soylu elde etti. Ülkü Motorsport adina yarisan Ümit Ülkü bu kategoride üçüncülügü elde ederek podyuma çikti.


Yarisin takimlar birincisi Ülkü Motorsport olurken, 5 kadin sporcunun yer aldigi kadinlar klasmaninda Eda Soylu birinci, Sevcan Sagiroglu ikinci, Çigdem Tümerkan üçüncülügü elde ederek podyuma çiktilar.

AVIS Türkiye Tirmanma Yarisi Sampiyonasi, 01-02 Ekim tarihlerinde Istanbul Otomobil Sporlari Kulübü tarafindan düzenlenecek altinci ayak yarislari ile devam edecek.