TÜRKIYE VATANDASI OLMANIN SARTLARI DEGISTI

Türk vatandasligina kabul için gerekli sartlar degisti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla Resmi Gazete'te yayimlanan karara göre, yabanci uyruklu kisilerin bazi sartlari saglayarak Türk vatandasligina kabulündeki yönetmelikte düzenlemeye gi

Gündem 6.01.2022 10:33:09 0
TÜRKIYE VATANDASI OLMANIN SARTLARI DEGISTI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasi ile yayimlanan, "Türk Vatandasligi Kanunun Uygulanmasina Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik"e göre; yabanci uyruklu kisilerin Türk vatandasligina kabulündeki sartlarda degisiklige gidildi.

Türkiye vatandasligina geçisin yeni kosullari söyle;

En az 500 bin Amerikan Dolari veya karsiligi döviz tutarinda sabit sermaye yatirimi gerçeklestirdigi Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca tespit edilen.

En az 250 bin Amerikan Dolari ve karsiligi döviz tutarindaki tasinmazi tapu kayitlarina 3 yil satilmamasi serhi koyulmak sartiyla satin aldigi veya kat mülkiyeti ya da kat irtifaki kurulmus, en az 250 bin Amerikan Dolari ve karsiligi döviz tutari pesin olarak yatirilan ve tapu siciline 3 yil süreyle devir ve terkini yapilmayacagi taahhüdü serh edilmek sartiyla noterde düzenlenmis sözlesme ile tasinmazin satisinin vaat edildigi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca tespit edilen.

En az 50 kisilik istihdam olusturdugu Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginca tespit edilen.


En az 500 bin Amerikan Dolari ve karsiligi döviz tutarinda mevduati 3 yil tutma sartiyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatirdigi Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen.

En az 500 bin Amerikan Dolari ve karsiligi döviz tutarinda Devlet borçlanma araçlarini 3 yil tutma sartiyla satin aldigi Hazine ve Maliye Bakanliginca tespit edilen.

En az 500 bin Amerikan Dolari veya karsiligi döviz tutarinda gayrimenkul yatirim fonu katilma payi ve girisim sermayesi yatirim fonu katilma payini en az 3 yil elinde tutma sartiyla satin aldigi Sermaye Piyasasi Kurulunca tespit edilen kisiler.




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °