Türkiye'deki bilisim sirketleri bulut teknolojilere uyum saglamakta yavas kaliyor

Türkiye

Türkiye'deki bilisim sirketleri bulut teknolojilere uyum saglamakta yavas kaliyor

Türkiye’nin en kapsamli hosting ve cloud teknolojileri etkinliklerinden Hosting Talk Global, ICANN ve .Istanbul Registry ana sponsorlugunda “Sektörün Gelecegi" temasiyla 12-13 Nisan 2019 tarihlerinde Grand Cevahir Otel’de gerçeklestirildi. 30 oturumun düzenlendigi etkinlikte, Türkiye'de cloud ve hosting sektörünün gelecegi; hyperscale, hyper converged altyapilari; Docker, Kubernetes, Serverless teknolojileri; Amazon, Azure, Google Cloud'un sektöre etkisi ve cloud ürün gelistirme stratejileri detayli bir sekilde ele alindi. Cloud ve hosting sektöründe uluslararasi alanda taninan Radix CEO’su Bhavin Turakhia, Plesk'in Kidemli Baskan Yardimcisi Lukas Hertig, DigitalOcean Kidemli Ortaklik Müdürü Mohan Ram gibi birçok isim konusmaci olarak yer alirken Türkiye ve dünyadan 1000’den fazla sektör profesyoneli agirlandi.

"Türkiye’deki hosting sektörü dünyadaki degisime ayak uydurmakta yavas kaliyor.”

Etkinligin önemli konusmacilari arasinda yer alan, Hindistan’in domain ve hosting alanindaki en büyük sirketleri; Resellerclub, Logicboxes ve Bigrock'i 1.2 milyar dolar bedelle Endurance grubuna satan Radix’in CEO'su Bhavin Turakhia Türkiye pazariyla ilgili tespitlerini söyle aktardi: “Dünya genelinde cloud ve hosting sektörü bir degisim içerisinde ancak Türkiye'deki oyuncular bu degisime ayak uydurma noktasinda biraz yavas davraniyor. Sirketlerin ölçekleme sorununa yani hyperscale ve rekabete karsi ayakta kalabilmesi için cloud servislere daha fazla kafa yormasi ve degisimi getirebilecek gerekli insan kaynagi, yazilim ve altyapi yatirimlarini hizlica planlamasi gerekiyor.” Dünyanin en çok tercih edilen kontrol panellerinden Plesk'in Kidemli Baskan Yardimcisi Lukas Hertig ise Hyperscale’in hosting firmalarinin ve bilisim sirketlerinin gelecegini dolayli yoldan tehdit ettiginden ve hosting firmalarinin bir an önce degisime ayak uydurmasi gerektiginin altini çizdi.

“2020’de Ortadogu’nun en büyük cloud etkinligini düzenleyecegiz.”

Hosting Talk Global kurucusu Burkay Yapagcioglu açilis konusmasinda etkinligin amacinin, cloud ve hosting sektörünün paydaslarini bir araya getirerek sektörün gelecegini belirleyen önemli konularin konusulmasini saglamak ve sirketleri rekabete karsi ayakta tutacak teknolojiler ile ilgili bilgilendirmek, oldugunu ifade etti. 2020’de Ortadogu’nun en büyük cloud etkinligini düzenleyeceklerinin müjdesini de veren Yapagcioglu, “Su an bölgenin en büyük sektörel etkinliklerinden birine ev sahipligini yapiyoruz. Dünya genelinde daha fazla katilimciyi hedeflendigimiz bir cloud zirvesini gelecek sene düzenleyerek Rusya, Ortadogu, Avrupa ve Balkan ülkelerindenden genis katilimli bölgesel bir etkinlik düzenleyecegiz” dedi.