TÜRKIYE'NIN EN BÜYÜK ULUSLARARASI BASIN MERKEZI AÇILIYOR

TÜRKIYE

Izmir Gazeteciler Cemiyeti "Uluslararasi Basin Merkezi” projesi ile gazetecilerin mesleki gelisimlerini ve dünya medyasi ile bag kurmalarini saglayacak, genç gazetecilerin dünyadaki teknolojik gelismelere erisimini kolaylastirmayi hedefliyor.


Izmir Gazeteciler Cemiyeti (IGC) tarihinin en önemli ve en kapsamli projesi  “Uluslararasi Basin Merkezi”ni  hayata geçiriyor.

Gazetecilerin mesleki gelisimlerini ve dünya medyasi ile bag kurmalarini saglayacak, genç gazetecilerin dünyadaki teknolojik gelismelere erisimini kolaylastiracak  “Uluslararasi Basin Merkezi” hizmete açiliyor.  

IGC kurumsal hizmet ofislerinin de yer alacagi merkezde, konferans salonu, televizyon stüdyosu, serbest gazeteciler için çalisma alanlari, Uluslararasi Medya Iletisim Ofisi, egitim laboratuvarlari, kitaplik ve çalisma ofisleri bulunacak. 

Merkez, dünyanin her yerinden gazetecilerin fikir ve basin özgürlügü için ortak mücadele alanlarindan biri olacak.  

IGC’nin gelecek nesillere birakacagi en önemli miras olan ‘Uluslararasi Basin Merkezi’nin açilisiyla birlikte Uluslararasi Yerel Medya Zirvesi de gerçeklestirilecek.

Izmir, 13-14 Haziran'da Avrupa’nin 45 ülkesinden 110 gazeteciyi ve Türkiye’den çok sayida meslek örgütü baskani ve gazeteciyi agirlayacak.

Avrupa kitasinin en büyük basin meslek örgütü olarak anilan Avrupa Gazeteciler Federasyonu, genel kurulunu Izmir’de yapacak.

Izmir Gazeteciler Cemiyeti, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Sendikasi partnerliginde düzenlenecek zirvenin Izmir’de yerel medyanin güçlenmesine aracilik etmesi amaçlaniyor.  

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Baskani Mogens Blicher Bjerrega°rd, Türkiye Gazeteciler Sendikasi Baskani Gökhan Durmus’un konusma gerçeklestirecekleri zirve ve açilista ‘Yerel Gazetecilik Için Finansal Modeller’ de tartisilacak.


Uluslararasi Medya Zirvesi iki gün sürerken, Uluslararasi Basin Merkezi’nin açilisi ise 13 Haziran Pazartesi 2022 saat 18:00’de gerçeklestirilecek. Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi, büyük çabalarla Uluslararasi Basin Merkezi’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Gappi sunlari söyledi:

‘’Türk Basini güçlü oldugu ve dogru bir dayanisma gerçeklestirdigi sürece özgür kalacaktir Meslektaslarimizin dünya basinini yakaladigi donanimlardan yararlanmalari önemlidir. Türk basininda bagimsizlik mesalesi tasiyan IGC olarak Türkiye’nin en büyük uluslararasi basin merkezini hayata geçirmekten ve yine Türkiye’de ilk kez bu kapsamda yabanci meslektaslarimizin da katilacagi bir etkinlik düzenlemekten büyük kivanç duyuyoruz. ‘’