Tarih: 05.06.2021 19:24

Türkiye'nin ilk adli bilimcileri, kamuda hizmet için hazirlaniyor

Facebook Twitter Linked-in

Prof. Dr. Sevil Atasoy öncülügünde, Türkiye'nin ilk adli bilimcilerini yetistiren Üsküdar Üniversitesi'nin Adli Bilimler Bölümü, 4 yillik egitimin ardindan bu yaz ilk mezunlarini veriyor. 

4 yil boyunca hem teorik açidan hem uygulama açisindan kapsamli bir egitimden geçerek bu noktaya gelen Türkiye'nin ilk adli bilimcileri, Adli Bilimler Bölümünün ve mezunlarinin, YÖK ve ilgili bakanliklar tarafindan taninmasinin ardindan, simdi ilk mezunlar olarak devletin çesitli kademelerine atanmaya hazirlaniyor. 

Türkiye’nin ilk adli bilimcileri KPSS’ye giriyor

7-8 Agustos 2021 tarihlerinde gerçeklestirilecek Kamu Personel Seçme Sinavina (KPSS) girecek ilk adli bilimcilerin Türkiye'de bu unvana sahip olan tek adaylar olacagini vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardimcisi, Bagimlilik ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, rakipsiz olan ilk adli bilimcileri yetistirmenin mutlulugunu yasadigini söyledi. 

Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Egitimleri ve unvanlari açisindan rakipsiziler”

Prof. Dr. Sevil Atasoy sunlari söyledi: “Adli bilimciler, içerik olarak zengin egitimlerinin de yardimiyla, diger adaylarin aksine, çok sayida bakanliga ve devlet kademesine birer aday konumundalar. Gerek egitimleri gerekse unvanlari açisindan alaninda rakipsiz olan adli bilimcilerimizin hepimizi gururlandiracak bir sonuç alacagina inaniyor, simdiden tüm ögrencilerimize basarilar diliyoruz.” 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Adaletin tecellisinde görev alacak arkadaslarima basarilar dilerim”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise adli ve idari sorusturmalar sirasinda elde edilen maddi delillerin incelenmesi ve degerlendirilmesi, suç ve suçlunun saptanmasi ve kanitlanmasinda, adaletin tecellisinde önemli bir alan olan adli bilimlerin ilk mezunlarini vermesinin hakli gururunu yasadiklarini söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, su degerlendirmelerde bulundu: “Adli Bilimler alaninin ilk mezunlari olan ögrencilerimiz rakipsiz olarak ülkemizin önemli devlet kadrolarinda görev almaya hazirlaniyor. Elbette bunun hakli gururunu yasiyoruz. Üsküdar Üniversitesi olarak basta Sevil Atasoy hocam ve çok degerli akademisyen ve uzman kadrosuyla ögrenci arkadaslarimizi iyi birer profesyonel olarak yetistirilmeye gayret ettik. Elimizden gelenin en iyisini vermeye çalistik. Simdi sira onlarda. Onlardan, bulunduklari kurumda bizleri en iyi sekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Adaletin tecellisinde ülkemiz için görev alacak tüm mezun arkadaslarimda yeni yolculuklarinda basarilar diliyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —