TÜRKIYE'NIN ILK ILÇE ATLASI OKURLARLA YENIDEN BULUSUYOR

TÜRKIYE

TÜRKIYE'NIN ILK ILÇE ATLASI OKURLARLA YENIDEN BULUSUYOR

Türkiye’nin ilk ilçe atlasi olma özelligine sahip ‘Aliaga Cografya Atlasi’ Aliaga Belediyesi’nin ‘Oku, Okut’ kampanyasi kapsaminda aralik ayinin kitabi olarak okuyucu ile yeniden bulusuyor.

Aliaga Kent Kitapligi’nin 10.yayini olan eser Doç. Dr. Emre Özsahin ve Dr. Ögr. Üyesi Ilker Eroglu tarafindan hazirlandi. 120 sayfalik büyük boy eser Aliaga ile ilgili cografi verilerin toplanmasi, görsellestirilmesi, analizi ve dagitimi bakimindan önem tasiyor.

HARITA VE FOTOGRAF IÇERIGIYLE DESTEKLENDI

‘Aliaga Cografya Atlasi’ kentin jeolojik, jeomorfolojik, iklim, hidrografya, toprak, bitki örtüsü, nüfus, yerlesme, tarim, hayvancilik, arazi kullanimi, sanayi, ticaret ve turizm özelliklerini okuyucuya tanitiyor. Ayrica yayin, zengin bir harita ve fotograf içerigiyle desteklendi. Aliaga Belediyesi’nin destekleriyle hazirlanan çalisma Aliaga ve cografya bilimi adina önemli bir görsel basvuru kaynagi niteligi de tasiyor. Kitapta yer alan yazili ve görsel veriler basta yöre insani olmak üzere turistlere, yatirimcilara ve bilimsel çalisma yapacaklara isik tutuyor.

Atlasin içinde yer alan bilgiler, farkli kisi, kurum ve kuruluslardan alinan tematik haritalar veya istatistiksel verilerin arazi çalismalari esliginde toplanan yersel verilerle birlestirilip, bilgisayar ortaminda islenmesi sayesinde elde edildi. Stratejik konumu, köklü arkeolojik ve tarihi degerleri, zengin dogal kaynaklari, yüksek katma degerli ürün üretimi odakli sanayi yapisi ile hem bölge hem de ülke genelinde yüksek potansiyel tasiyan Aliaga cografyasinin, görsel açidan okuyucuya sunulmasi ve kentin mekânsal olarak haritalanabilen yönlerinin tanitilmasi amaçlandi.

KITABI HILAL MASADAN ÜCRETSIZ EDININ

Türkiye’nin ilk ilçe atlasi ‘Aliaga Cografya Atlasi’na sahip olmak isteyen okurlar, kitabi 2 Aralik’tan itibaren Aliaga Belediyesi merkez binasinda faaliyet gösteren Hilal Masadan ücretsiz edinebilirler. Kitaba dijital platformdan ulasmak isteyen okuyucular kitabin tam metinlerini Aliaga Belediyesi resmi internet sayfasi https://www.aliaga.bel.tr/projeler-kategori/kent-kitapligi-projesi/ linkinden okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir.