TÜTÜN IHRACATÇILARINDA IKINCI ÖMER CELAL UMUR DÖNEMI

Ege Tütün Ihracatçilari Birligi Baskani Ömer Celal Umur güven tazeledi.

Ekonomi 18.04.2022 16:49:20 0
TÜTÜN IHRACATÇILARINDA IKINCI ÖMER CELAL UMUR DÖNEMI

Ege Ihracatçi Birlikleri’nde yapilan Ege Tütün Ihracatçilari Birligi Genel Kurulu’nda Ömer Celal Umur, tek aday olarak girdigi seçimde kullanilan 21 oyun tamamini alarak ikinci kez güven tazeledi.

Genel kurul sonrasinda tütün sektörü ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Ömer Celal Umur, “Sigara pazari Türk tütünü satilan ülkelerde büyümüyor o nedenle ihracatta çok büyük artislar beklemiyoruz. Yeni çikarilan Türk Tütünü Kullanim Oranlari Zorunlulugu ile Türkiye’de üretilen tütünlerin kullanimi yüzde 30’a çikacagi için özellikle virginya ve burley tütünü üretiminde artis bekliyoruz. Bu ürünler Türkiye’de üretilmeye baslandi. Virginya tütünü yillik 10 milyon kilo üretim seviyesine ulasti. Burley tütünü de 300 ton deneme üretimi yapildi. Dünyada sigaralarda Türk tütününün orani yüzde 10-15. Virginya ve burley üretimini artirarak yüzde 100’üne hitap eder konuma geliyoruz.” dedi.

2021 yilinda üreticileri enflasyon karsisinda magdur etmemek için Ege Bölgesi’nde kilogram basina 4 TL, diger bölgelerde 2 TL fark verdiklerini anlatan Umur, “2022 yilinda da fiyatlarin üreticiyi memnun edecek seviyelerde olusacagina inaniyorum. Tütün sektöründe kaçakçilikla mücadele konusunda Devletimiz büyük çaba gösteriyor. Vergi oranlari arttigi zaman kaçakçilik oranlari artiyor. Denetimlerle kaçakçiligin önlenecegine inaniyoruz. Ihracatta 2021 yili rakamlarini yakalamayi hedefliyoruz.” diye konustu.  

 Ege Tütün Ihracatçilari Birligi Genel Kurul Toplantisi’nda, 2022 yili bütçesi ve is programi da görüsülerek kabul edildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °