ÜÇ BASKAN NÜKLEER ATIK ALANINA 'DUR' DEDI.

ÜÇ BASKAN NÜKLEER ATIK ALANINA

Gaziemir Emrez Mahallesi'ndeki Izmir'in Çernobil'i olarak bilinen radyoaktif atiklarin alandan kaldirilmasi için baslattigi duran adam eylemini Izmir Valiligi'nin aldigi eylem yasagi nedeniyle bu hafta yapmayan Belediye Baskani Halil Arda,

3 ay boyunca her hafta cuma günü atik alaninda eylem yapma karari alan, ilk eylemini geçen hafta yapan Baskan Halil Arda, belediye baskanlarina nükleer atik sorunu hakkinda detayli bilgi verdi.

Tüm Izmir soruna sahip çikmali

Izmir’in Çernobil’i olarak bilinen alanda topraga gömülü halde bulunan ve normal degerin 219 kati fazla radyasyon yayan radyoaktif atiklarin 14 yildir topraga, suya ve havaya karisarak tüm Izmir’in sagligini tehdit ettigini söyleyen Baskan Arda, herkesin bu soruna sahip çikmasi için çagri yapti.

Atiklarin temizlenmesi için Çevre ve Sehircilik Bakanligina yaptigi çagrilarin sonuç vermemesi üzerine eylem yapma karari aldigini, bu atiklar temizlenene kadar mücadeleye devam edecegini ifade eden Baskan Arda, “Ilçemizdeki radyoaktif atiklara dikkat çekmek için Izmir’in Çernobili Temizlensin diyerek basladigimiz “Duran Adam” eylemini, Izmir Valiligi’nin aldigi eylem yasagi nedeniyle bu hafta gerçeklestiremedik. Biz de, atiklarin bulundugu alanda saat tam 11.00’de Konak Belediye Baskanimiz Abdül Batur, Karabaglar Belediye Baskanimiz Muhittin Selvitopu ve CHP Karabaglar Ilçe Baskani Mehmet Türkbay ile bulusup alanda ‘dur’arak incelemelerde bulunduk.  Degerli baskanlara çevre mücadelemize verdikleri destekleri için tesekkür ediyorum. 4 Haziran Cuma günü saat 11.00’de biz alanda “dur”maya devam edecegiz. Tüm Izmirlileri yanimizda görmeye, bize güç vermeye davet ediyorum. Bekleriz..!” diye konustu.