Tarih: 28.12.2020 06:06

UÇUSLARIN BASLAYACAGI TARIH BELLI OLDU!!!

Facebook Twitter Linked-in

Istanbul HavalimaniCEO'su Kadri Samsunlu, CNN Türk'te yayinlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programina konuk oldu.

Samsunlu'nun açiklamalarindan satir baslari su sekilde:

Havalimanimiz su anda tahliye uçuslarini gerçeklestiriyor. Dün 12 tane tahliye uçusu gerçeklestirdi, kargo uçuslarimiz kesintisiz olarak devam ediyor. Havalimaninin Ramazan Bayrami'ndan sonra 28'inde iç hat uçuslarinin açilmasi hedefleniyor.

Hangi önlemler alinacak?

Virüsle mücadelede havalandirma çok önemli. Ilk günden itibaren havalimanimiza yüzde yüz taze hava verilmesini sagladik. Corona virüsün nefes alirken bulastigina dair kanitlanmis bir durum yok, bu hastaligin daha çok damlaciklarla bulastigini biliyoruz. Bunu engellemek için maske takin deniyor. Terminale giren herkes maske takmak zorunda. Terminalde maskenin sürekli takili olmasi gerekiyor, aksi takdirde müdahale edilecek. Müsterilerle çok fazla temas halinde olan personellerimiz maskeyle birlikte siperlik de takacaklar. Bazilari eldiven takacaklar. Her noktada termal sistem kullanilacak.

Her yolcunun kendi saglik durumunu bilmesi gerekiyor. Eger ki corona virüs semptomlari buluyorsa yolcular, havalimanina gelmemeli. Havalimanina normal zamanlamalarla gelinecek. Sosyal mesafe uyarilari tüm alanda var. Yolcularin Kovid-19 kurallarina uygun sekilde terminalde bulunmalari saglanacak.

Yemek alanlarinda da sosyal mesafenin korunmasini saglayacagiz. Masalar arasinda gerekli mesafeler saglanacak. Aileler noktasinda tek masa kullanimina izin verilecek. Tek gelen yolcularin masalarda yüz yüze gelmemelerini saglayacak tedbirleri saglayacagiz. Yolcularin güvende hissetmesi çok önemli. Yolcu havalimanina baktiginda gerekli tedbirlerin alindigini görecek.

Yolculara adres bildirimi zorunlulugu

Yolcular gelecekleri yerlerin adreslerini havalimanlarinda bildirecekler. Havalimani girislerine özel dezenfektanli paspas koyulacak. Bu paspasla virüsün ayakkabi ile tasinimi engellenecek. Tüm terminalde dezenfektan cihazlari olacak.

Istanbul Havalimani'nin büyüklügü bu süreçte avantaj olacak. Ülke içindeki sehirler risk bölgelerine bölünecek. Az riskli bölgelerden gelen yolcular ile yüksek riskli yerlerden gelen yolcularin farkli bölümlerden uçmasini saglayabilecek sekilde terminali düzenleyebiliriz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —