Ugur Mumcu Foça'da törenle anildi…

Ugur Mumcu Foça

Gazeteci-Yazar Ugur Mumcu, katledilisinin 28'inci yil dönümünde Foça'da törenle anildi. Özlemle aniyoruz

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Arastirmaci gazeteci Ugur Mumcu’yu haince katledilisinin yil dönümünde, Atatürkçü Düsünce Dernegi ve vatandaslarimizla birlikte sokaga çikma kisitlamasinin ardindan bugün düzenledigimiz törende saygi ve özlemle andik.’’dedi.

Ugur Mumcu Parki’nda sokaga çikma kisitlamasi nedeni ile 25 Ocak Pazartesi günü yapilan anma törenine; Foça Belediyesi Baskan Vekili Semih Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düsünce Dernegi Foça Sube Baskani Seniz Ararat, Foça Kent Konseyi Baskani Özlem Temizel, Cumhuriyet Halk Partisi Foça Ilçe Baskani Ayla Yilmaz ve vatandaslar katildi. Saygi durusu sonrasinda Atatürkçü Düsünce Dernegi Foça Sube Baskani Seniz Ararat, konusma yapti.


Isik tutmaya devam etmektedir

Seniz Ararat; ‘‘Bizler hiç unutmadik. Ugur Mumcu’yu, Gaffar Okkan’i, alçak saldirilarla katledilen aydinlarimizi, terörün ve siddetin aramizdan aldigi binlerce cani… Basta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanimiz ugruna, baris ve insanlik ugruna, demokrasi ve aydinlanma ugruna canlarini hiçe sayan kaybettigimiz tüm degerlerimizin tüm sehitlerimizin aziz hatiralari önünde saygi ile egiliyoruz. Arastirmaci gazeteci denildigi zaman akla ilk gelen isimdir Ugur Mumcu. Gazetecilik anlayisi ile sadece Türkiye’de degil, dünyada da gazeteciligi yalnizca bilgiye degil, ayni zamanda etik bir zemine oturtan bir anlayisin öncülerindendir. Çok güçlü bir tarih bilgisi, çok saglam bir hukuk bilgisi ve toplumsal duyarliligi ile yasadigi döneme isik tutmustur. Herhangi bir güç odagi, siyasi parti, olusum ya da örgütlenmeden bagimsiz biçimde yalnizca gerçekleri yazmayi ve aktarmayi görev edinmis olan Mumcu, gazetecilik anlayisiyla bugünkü nesillere de örnek olmaya, isik tutmaya devam etmektedir.’’dedi.

Katilimcilar, konusmanin ardindan parktaki Ugur Mumcu maskina karanfiller birakti.