UGUR MUMCU'YU SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ - VURULDUK EY HALKIM, UNUTMA BIZI

Arastirmaci gazeteciligin simgesi gazeteci- yazar Ugur Mumcu'yu ölümünün 28.yilinda saygiyla aniyoruz.

Gündem 23.01.2021 21:56:44 0
UGUR MUMCU

Gazeteci Ugur Mumcu, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine bagliligi, gösterdigi demokrasi mücadelesiyle yasadigi dönemin en önemli aydiniydi. Ugur Mumcu ismi Türk basin tarihine onurla yazildi, haberleri, yazilari ve arastirmalari sonraki kusaklara miras kaldi. Bugün içinde bulundugumuz durum öngörülerinin, uyarilarinin ne kadar dogru oldugunu gösterdi. Onurlu durusuyla, hukukçu ve gazeteci kimligiyle genç gazetecilere örnek oldu, yolunu aydinlatti.

Yürekli kalemleri engellemeye çalisan korkaklar unutmamali ki Ugur Mumcu ve katledilen nice aydinimiz fikirleriyle yasamaya, ögretileriyle bizlere rehber olmaya devam ediyor. Çünkü gazeteciler, gerçekleri savunanlar öldürülerek yok edilemez. Aydinlik bir gelecek için yaktiklari isik söndürülemez.

Basta Ugur Mumcu olmak üzere katledilen tüm aydinlarimizi saygiyla aniyoruz. “Her parçamdan benim gibiler beni asacaklar dogacaktir.” sözünün isiginda unutmuyor ve unutturmuyoruz; her türlü yildirmaya, baskiya, engellemeye ragmen gerçekleri yazan yürekli gazeteciler her zaman var olacaktir.

Izmir Gazeteciler Cemiyeti 

Yönetim Kurulu 


 



 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °