UKRAYNA'DA YENI KREMENÇUK KÖPRÜ PROJESINI DOGUS INSAAT YAPACAK

UKRAYNA

Insaat ve müteahhitlik sektöründe gerçeklestirdigi altyapi ve üstyapi projeleriyle dünyanin önde gelen sirketleri arasinda yer alan Dogus Insaat, büyük bir projeye daha imza atiyor. Ukrayna'nin önemli projelerinden olan ve Kremençuk sehrinde yapilacak

Ulusal ve uluslararasi alanda gerçeklestirdigi önemli projelerle dünyanin önde gelen insaat firmalari arasinda yer alan Dogus Insaat, yurtdisinda önemli bir projeye daha imza atiyor. Türkiye’nin yani sira Orta Dogu, Kuzey Afrika, Dogu Avrupa ve Körfez ülkelerinde de mega projeleri hayata geçiren Dogus Insaat, Ukrayna’nin en büyük projeleri arasinda yer alan “Kremençuk Köprüsü” için gerçeklestirilen ihaleyi kazanan firma oldu. 

“Ukrayna Büyük Insa” programi kapsaminda, Ukrayna Karayollari tarafindan ihalesi gerçeklestirilen Kremençuk Köprüsü, Dogus Insaat’in; Dinyeper Demiryolu ve Otoyol Köprüsü, Borispol Uluslararasi Havalimani, Zaporizhzhya Leftbank Atiksu Aritma Tesisi’ne yönelik çalismalarinin ardindan Ukrayna’da gerçeklestirecegi 4’üncü büyük proje olacak. 

Yeni Kremençuk Köprüsü, Ukrayna’nin Kremençuk sehrinden geçen Dnipro nehri üzerinde bölgedeki tek karayolu ve demiryolu nehir geçisini saglayan Tarihi Kremençuk Köprüsü’nün yakinina insa edilecek. 

Bugüne kadar Dinyeper Demiryolu ve Otoyol Köprüsü projesiyle Dogus Insaat, 6 karayolu seridi ve 2 demiryolu hattini içeren bir demiryolu ve karayolu köprüsünün yapiminin yani sira 13 ila 17 arasi iskeleler ve bu iskelelerin üst yapilari da dâhil olmak üzere köprünün geçise uygun kisminin insasini gerçeklestirdi. Dinyeper Demiryolu ve Otoyol Köprüsü insasi, bir Türk müteahhitlik sirketinin 2007 yilina kadar Ukrayna’da gerçeklestirdigi en büyük proje olarak tarihe geçti. Borispol Uluslararasi Havalimani projesinde ise D Terminali’nin mimari, yapisal, mekanik ve elektrik islerinin yani sira terminaldeki drenaj tesisleri ve apronun iyilestirilmesi, insaat isleri, bekletme havuzu, peyzaj ve geçitler de projede yer aldi. Zaporizhzhya Leftbank Atiksu Aritma Tesisi projesinde de günlük atik su aritma kapasitesi 200.000 m³ olan mevcut biyolojik atik su aritma tesisi kapasitesinin günlük 280.000 m³’e çikarildi. 

Bugüne insaat ve müteahhitlik sektöründe toplam degeri 28,2 milyar dolari asan 250’den fazla alt ve üstyapi projesini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Dogus Insaat ve Ticaret A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Akhan, “Ukrayna’nin en büyük projelerinden birini daha Dogus Insaat olarak üstlenmenin gururunu yasiyoruz. Üstlendigimiz her projede ve gittigimiz her bölgede ekonomik, kültürel, sosyal ve çevresel gelisime katki sagliyor, bölgeyi dönüstürüyor, gelistiriyoruz. Ukrayna’da bu hayata geçirecegimiz dördüncü büyük proje olacak. 1951 yilinda insaat sektörü ile Türkiye’de ve dünyanin farkli noktalarinda gerçeklestirdigimiz büyük altyapi ve üstyapi projeleriyle baslayan serüvenimiz, hiz kesmeden devam ediyor. Sürdürülebilir büyüme ve sürekli gelisime önem veren grubumuzun lokomotifi Dogus Insaat, temeli modern çalisma metotlarina dayali deneyimlerini yüksek teknoloji ile birlestirerek insanliga ve modern hayata hizmet eden eserler insa etmeye devam edecek” dedi