Tarih: 29.01.2021 13:14

Ulamis köyü kadinlari pilates yapiyor

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hem saglik hem de sosyallesme anlaminda zor günlerden geçen kadinlar, salvarlariyla pilates egitimlerine katiliyor. Köylü kadinlar Seferihisar Belediyesi’nin cimnastik antrenörü, emekli beden egitimi ögretmeni Sema Yelbuga esliginde derslere devam ediyor.

Ulamis Köyü’nde baslayan saglik için spor projesi Seferihisar’in diger köylerinde de hayata geçirilecek.

“Hiç agrim kalmadi”

Kadinlarla birlikte pilates egitimine katilan Huriye Delen “Seferihisar Belediyesi’nin bizlere sundugu bu olanak sayesinde spora basladik. Salgin döneminde de saglikli kalabilmek ve bagisikligimizi güçlü tutabilmek için spor çok önemli. Klinik pilates bize çok iyi geldi. Uzun zamandir çektigim diz ve boyun agrilarim yok oldu” dedi.

“Kaslar güçleniyor”

Fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavilerinde de tamamlayici olarak kullanilan klinik pilatesin eklem agrilarindan durus bozukluklarina kadar birçok rahatsizliga iyi geldigine deginen Egitmen Sema Yelbuga “Pilates egzersizleri agriyi azaltmaya, islevleri iyilestirmeye ve kaslari güçlendirmeye de yardimci oluyor. Ayrica içinde bulundugumuz pandemi sürecinde sagligimiz için spor çok önemli. Öncelikle bagisikligimizi güçlendirirken belli bir yastan sonra baslayan eklemlerimizdeki kireçlenmeleri de tedavi edici özellige sahip. Seferihisar Belediyesi ile Ulamis Köyü’nde basladigimiz projemize diger köylerde de devam edecegiz” ifadelerinde bulundu.

 Baskan Yetiskin: “Her konuda yanlarindayiz”

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin, her konuda hemserilerinin yaninda olduklarini belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayisiyla hareket ediyoruz. Kadinlarimiz, çocuklarimiz için farkli spor kurslari düzenliyoruz. Pandemi nedeniyle bunlari azaltmak ya da ara vermek durumunda kaldik. Pandemi sonrasi kaldigimiz yerden devam edecegiz” dedi.  





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —