ülkede hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemizin bati kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Istanbul'un Anadolu yakasi ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin, zamanla Kiyi Ege ile Çanakkale ç

Gündem 22.01.2021 10:14:24 0
ülkede hava durumu

 Bu sabah ve gece saatlerinde kiyilarda hafif, iç ve dogu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIGI:

Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle güneyli, Güneydogu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, ögle saatlerinden sonra Kirklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecegi tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLI BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:

Kiyilarda hafif, iç ve dogu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (ulasimda aksamalar vb) karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ÇIG TEHLIKESI UYARISI:

Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun dogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig olusma riski olmasindan yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

BÖLGELERIMIZDE HAVA

MARMARA  Parçali ve çok bulutlu, saba ilk saatlerde Istanbul'un Anadolu yakasi ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin, zamanla Çanakkale çevrelerinin yerel olmak üzere yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor.

EDIRNE °C, 15°C        Parçali, zamanla çok bulutlu

ISTANBUL °C, 13°C    Parçali ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Anadolu yakasi yerel                                              saganak yagisli

KIRKLARELI °C, 14°C   Parçali, zamanla çok bulutlu

KOCAELI °C, 15°C      Parçali ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde yerel saganak yagisli

EGE      Parçali ve yer yer çok bulutlu, Kiyi Ege'nin yerel olmak üzere aralikli yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C  Parçali ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

DENIZLI °C, 10°C           Parçali ve az bulutlu

IZMIR °C, 13°C              Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak yagisli

KÜTAHYA °C, 6°C        Parçali ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

AKDENIZ          Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor.

ADANA °C, 14°C         Az bulutlu

ANTALYA °C, 15°C     Az bulutlu

HATAY °C, 10°C         Az bulutlu

ISPARTA °C, 8°C        Parçali ve az bulutlu

IÇ ANADOLU        Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayi bekleniyor.

ANKARA °C, 5°C    Parçali bulutlu

ESKISEHIR °C, 4°C  Parçali bulutlu

KONYA °C, 6°C       Parçali ve az bulutlu

SIVAS °C, -1°C        Parçali ve az bulutlu

BATI KARADENIZ     Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kiyilarinda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette olmak üzere buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 7°C         Parçali ve az bulutlu

DÜZCE °C, 10°C     Parçali ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 6°C Parçali ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 14°C Parçali ve az bulutlu

ORTA ve DOGU KARADENIZ Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kiyilarinda hafif, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin dogusunun iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig tehlikesi bulunmaktadir

AMASYA °C, 7°C      Parçali ve az bulutlu

RIZE °C, 11°C              Parçali ve az bulutlu

SAMSUN °C, 14°C     Parçali ve az bulutlu

TRABZON °C, 12°C    Parçali ve az bulutlu

DOGU ANADOLU      Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin güneydogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig tahlikesi bulunmaktadir

ERZURUM °C, -7°C    Parçali ve az bulutlu

HAKKÂRI °C, -2°C      Parçali ve az bulutlu

KARS °C, -8°C           Parçali ve az bulutlu

 VAN °C, -1°C             Parçali ve az bulutlu

GÜNEYDOGU ANADOLU Az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayi ile birlikte, pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 6°C   Az bulutlu ve açik

GAZIANTEP °C, 5°C    Az bulutlu ve açik

SIIRT °C, 6°C               Az bulutlu ve açik

SANLIURFA °C, 8°C     Az bulutlu ve açik

DENIZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de firtinamsi rüzgar bekleniyor.

KARADENIZ

Hava Durumu: Parçali yer yer çok bulutlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de güney ve güneybatidan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batisi 6 (50 km/sa), Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), ilk saatlerde batisi (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüs: Iyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçali, zamanla çok bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneybatidan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüs: Iyi.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve saganak yagisli; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybati, kiyilari yer yer güneydogudan 3 ila 5 ögle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), açiklari 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydogu, batisi güneybatidan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyi 2,0 ila 3,0m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

AKDENIZ

Hava Durumu: Parçali bulutlu, batisi zamanla çok bulutlu, gece saganak yagisli, Rüzgar: Bati Akdeniz’de dogu ve kuzeydogu, dogusu güneydogudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), ilk saatlerde 5 (40 km/sa), Dogu Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), aksam dogusunun açiklari 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, dogusunun açiklari 2,5m Görüs: Iyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, yer yer pus ve sisli, Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m; Görüs: Iyi, pus aninda orta, sis aninda zayif.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °