'Ülkemizi suç örgütleri arasinda bölüstürenlerin hevesini kursaklarinda birakacagiz'

Demokrasi ve Atilim Partisi (DEVA) Genel Baskani Ali Babacan, partisinin genelinde açiklamayla gündemi degerlendirdi. Cumhurbaskani Erdogan'i tutumunu açiklamaya ve hesap ekonomiyi artiran Babacan, Meclis'te derhal bir sorusturma komisyonu hakkind

Siyaset 25.05.2021 15:35:02 0

Babacan su ifade ifadeleri:

'Sayin Erdogan, derhal milletin karsisina çikin ve hesap verin'

“Sayin Cumhurbaskanina sesleniyorum. Onun hakkinda tek yetkili olmayi çok istediniz. Bu, tek 'hesap verme' makaminda olmaktir. Ortaya "bu vahim tablonun tek bir nihai sorumlusu vardir, o da sizsiniz! Derhal sizi o makama getiren milletin karsisina çikin ve hesap verin. Çikin görüsünüzü, görüsünüzü ortaya koyun. Ya atadiginiz bakaniniza, görev verdiginiz parti yöneticilerinize sahip çikin ya da bu insanlari yarginin isini rahat yapmasini saglayin. ”

'Yargiyi baski altina utanmadan' yargi geregini yapsin 'diyorlar'

“Bu suç örgütlerinin oyun dünyasina çeviren, onlara her türlü ülkeyi taniyip ülkeyi korku egemenligine hapseden yöneticileri hak etmiyoruz. Hukuku hiçe sayip, tüm yargi mekanizmasini baski altina aldiktan sonra alip da utanmadan, sikilmadan, yüzü dahi kizarmadan 'yargi geregini yapsin' diyerek adeta dari dalga geçen zihniyeti hak etmiyoruz. "

'90'lara safra rahmet okutuyorsunuz'

“Evde, sokakta, onun köse basinda bu vahim iddialar konusuluyor fakat onun öteleme yapma geregi duyan Cumhurbaskani tek bir kelime dahi etmiyor. Tek bir savci dahi sorusturma baslatmiyor. Daha evvel 'Ülkemizi 90'larin karanligina son sürat götürüyorsunuz' demistim. Siz bugün 90'lara safra rahmet okutuyorsunuz. ”

'Suç örgütleriyle ayni çuvala girenlerin yönettigi bir ülke olmayi hak etmiyoruz'

"Hukukun demek oldugunu ve bunun sonuçlarini hesap hesap edemeyen ferasetsiz insanlarin yönettigi bir ülke olmayi hak etmiyoruz. Suç örgütleriyle ayni çuvala girmis olanlarin yönettigi bir ülke olmayi hak etmiyoruz. Suç örgütlerinden, mafyadan medet uman ve toplumu baski altina almak için bu hukuk disi yapilara ahlaki, adaletten nasibini almamis insanlarin yönettigi bir ülke olmayi hak etmiyoruz. "

'Devletin bekasi söylemine siginarak aklimizla alay ediyorlar'

“Yazili bir demokraside sadece bir tanesi bile hükümetleri sallamaya yetecek kadar vahim olan iddialar önüne geçmek saçiliyor. Fakat ülkeyi yönetenler ya sessiz kalmayi tercih ediyorlar ya da her zamanki gibi birtakim ezberlere siginip konuyu sulandirmaya çalisiyorlar. Devlet vakariyla iddialara cevap vermek yerine, devletin bekasi insanlarin akliyla arkasina siginarak alay ediyorlar. Her baslari sikistiginda 'dis mihraklar' masali anlatmanin kâr etmedigini göremeyecek kadar da milletten kopmus durumdalar. "

'Hukukun katledildigi islem yapilirlar kurduklari çarpik düzenin esiri olurlar'

Sorun, hukuk devletinin katledilmis olmasidir. Sivil toplumun, özgür basinin ve ifade özgürlügünün yok olmasidir. Tarafsiz ve bagimsiz yarginin ortadan kaldirilmis olmasi. Adaletin, kurum ve kuruluslarin insanlarla dolduruldugu, bir grup insanin hukukun gördügü bir yerde mafya da olur suç örgütleri de cirit atar. Öyle bir an gelir ki, yönetenlerin de Bunlari engellemeye gücü yetmez. Tek kelime edemezler, yorum dahi yapamazlar. Çünkü kurduklari bu çarpik düzenin gün gelir esiri olurlar. "

'Hakikat örgütü liderinin agzinda degil, yürekli bir cumhuriyet savcisinin kaleminde aranmali'

“Vicdan sahibi, ülkesini yedi ona yurttasimizi ülkesine sahip çikmaya çagiriyorum. Tüm hukuk ve yargi temsilcilerini ülkemize hep birlikte sahip çikmak için göreve çagiriyorum. Savcilarimizi göreve çagiriyorum! Bu ülke hakikatleri, bir organize örgütü liderinin agzindan çikan sözlerde degil, yürekli bir cumhuriyet savcisinin kaleminden "iddianamede aramali."

'Meclis'te derhal bir sorusturma komisyonu kurulmalidir'

“Sayin milletvekillerine ve Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyorum. Derhal bir sorusturma komisyonu kurmak ve bu korkunç iddialarin açiga kavusmasi için çalismalara basin. Halk iradesinin temsilcisi olmak, milletin emanetine sahip çikmak bunu takiben. "  

'Bunlar yeniden dogus öncesi sancilar, yarinlar korkaklarin degil'

“Bu büyük millet, bu iktidarin iskencesine biraz daha sabredecek ama ilk seçimde milletimiz gereken cevabi yapilacak ve bu iktidari tarihin çöplügüne atilacaktir. Daha iyi günler görecegiz. Yarinlar korkaklara ait degildir. Tüm yaptiklari rezilliklere, iftiralarina, çetelerine ragmen bu yoldan vazgeçmeyecegiz. ”

'Iktidar ortaginin arka bahçesi çetelerin tehditleri bizi yolumuzdan döndürmeyecek'

“Varsin, iktidar ortaginin arka bahçesi olan suç örgütlerinin, çetelerin sözcüleri bizi tehdit etsin… Biz; tüm tehditlere ragmen, yolumuzdan asla dönmeyecegiz. Enseyi karartmaya gerek yok. DEVA bir harekettir. DEVA, popülizm yapmaz. Bu büyük degisime önderlik edecek hareketimizi biliyoruz. Daha büyük bir seye inaniyoruz, dariya düsüyoruz. Siz de inanmak zorundasiniz. DEVA Partisi ve tertemiz kadrolari bu ülkenin pisliklerini temizleyecek. "



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °