ULUSLARARASI FINANS ÖDÜLLERI'NDEN SOCAR TÜRKIYE'YE IKI ÖDÜL BIRDEN

Finans dünyasinin yakindan takip ettigi International Finance Dergisi'nin Uluslararasi Finans Ödülleri kapsaminda verdigi ‘En Iyi Isletme Sermayesi Yönetimi Ödülü'nü Petkim alirken, En Iyi Kadin CFO Ödülü de SOCAR Türkiye Dogal Gaz Is Birimi CFO&#

Ekonomi 30.04.2021 18:07:43 0
ULUSLARARASI FINANS ÖDÜLLERI

Türkiye’nin en büyük dogrudan dis yatirimcisi SOCAR Türkiye; dünyaca ünlü, saygin yayin kurulusu International Finance Dergisi’nin her yil açikladigi Uluslararasi Finans Ödülleri (International Finance Awards) kapsaminda bu yil iki farkli kategoride ödüle layik görüldü. Ingiltere merkezli derginin, ‘En Iyi Isletme Sermayesi Yönetimi Ödülü’nü (Best Working Capital Management) Türkiye’de Petkim alirken ‘En Iyi Kadin CFO Ödülü’ (Best Woman CFO) de SOCAR Türkiye Dogal Gaz Is Birimi CFO’su Betül Sarikaya’ya verildi.

“BU ÖDÜLLERIN PANDEMI GIBI ZORLU BIR SÜREÇTE GELMESI ÇOK DEGERLI”

Uluslararasi arenada büyük prestije sahip olan International Finance Dergisi’nden iki ödül birden almanin gurur verici oldugunu söyleyen SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi Mali Isler Baskan Yardimcisi ve Petkim CFO’su Elchin Ibadov, “Bu ödüllerin, tüm dünyanin geçtigi zorlu pandemi sürecinde gelmesi de ayrica çok degerli. Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim, bu süreçte, SOCAR Türkiye’nin bir diger grup sirketi olan STAR Rafineri ile entegre çalisarak petrokimyasal hammadde ihtiyacini yüksek kalitede ve kesintisiz bir sekilde karsilama avantajina sahip oldu. Bu sayede Petkim, ciddi anlamda bir lojistik maliyetinden de tasarruf sagladi. Hayata geçirdigimiz verimlilik ve dijitallesme projelerinin yani sira, kur ve faiz riskleri ile finansal enstrümanlarin dogru yönetilmesi, faaliyet giderlerinin optimizasyonu ve etkin isletme sermayesi yönetiminin etkisiyle Petkim, oldukça basarili finansal sonuçlara imza atti. 2020 yilinda operasyonel kârliligini bir önceki yila göre yüzde 21 artirarak 1,9 milyar TL’ye çikaran Petkim’in stok, alacak, nakit ve borç yönetimi konusunda sergiledigi performansin Best Working Capital Management kategorisinde ödüllendirilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konustu.

BEST WOMEN CFO ÖDÜLÜ SARIKAYA’NIN

International Finance Dergisi’nin Uluslararasi Finans Ödülleri kapsaminda ‘Best Women CFO’ kategorisinde verdigi ödüle ise SOCAR Türkiye Dogal Gaz Is Birimi CFO’su Betül Sarikaya layik görüldü. Haziran 2019’da Bursagaz, Kayserigaz, EWE Enerji, Enervis ve Millenicom’u satin alma sürecinin tamamlanmasinin ardindan Dogal Gaz Is Birimi çatisi altinda toplanan sirketlerde devam eden entegrasyon süreci Subat 2021 itibariyla tamamlandi. Sarikaya bu süreçte finans cephesinde basarili performans gösteren isimlerden biri olarak öne çikti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °