Tarih: 18.04.2022 11:02

ULUSLARARASI KARSIYAKA ÇOCUK FESTIVALI BASLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Karsiyaka Belediyesi tarafindan, Karsiyaka Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kapsaminda düzenlenen “30. Uluslararasi Karsiyaka Çocuk Festivali” 19-24 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesecek. Azerbaycan, Kirgizistan, Kazakistan, Kosova, Sirbistan, KKTC, Kuzey Makedonya’dan 103 çocugun konuk olacagi festival boyunca kentin dört bir yaninda rengarenk gösteriler sergilenecek.

KORTEJLE BASLIYOR

Dünya çocuklarini baris, kardeslik ve sevgide bulusturan 30. Uluslararasi Karsiyaka Çocuk Festivali, yarin (19 Nisan Cuma) muhtesem bir kortejle baslayacak. Katilimcilar saat 17.00’da Kaymakamlik önünde bulusarak Atatürk, Annesi ve Kadin Haklari Aniti’na yürüyecek. Gruplar, kortej güzergahindaki Karsiyaka Çarsi’da yerel kiyafetleri ile renkli gösteriler sunacak. Gösterilerde Karsiyaka Belediyesi Halk Danslari Toplulugu da yer alacak. Açilis töreni ise Anit’ta gerçeklesecek.


Konuk çocuklar, ertesi gün ise Çarsi Salah Birsel Sokagi girisi ve Mavibahçe’de alan gösterileri sunacak. Program kapsaminda, 21 Nisan Persembe günü Hikmet Simsek Sanat Merkezi’nde “Bu Ne Biçim Mozart” baslikli bir konser gerçeklesecek, ayrica Karsiyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ziyaret edilecek.

MUHTESEM FINAL

Festival heyecani, 22 Nisan’da Çarsi, Alaybey IZBAN girisi, Nergiz Parki ve Zühtü Isil Meydani gibi noktalarda gerçeklesecek gösteriler ile ilçeye yayilmaya devam edecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda ise cosku zirveye çikacak. Sabah saatlerinde temsilci çocuklarin Kaymakam, Belediye Baskani ile Ilçe Milli Egitim Müdürü’ne yapacagi makam ziyaretleri ve Mustafa Resit Pasa Ilkokulu’ndaki törenin ardindan, Mavibahçe’de final gösterileri sergilenecek.


Son olarak da Mavisehir Tay Park’ta Çocuk Spor Senligi yapilacak. Misafir çocuklar 24 Nisan’da Karsiyaka’dan ayrilacak.

“HERKESI BEKLIYORUZ”

Uluslararasi Karsiyaka Çocuk Senligi’ne tüm Izmirlileri davet eden Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük coskuyla kutlayacagiz. Farkli kültürlerden dünya çocuklarini baris, kardeslik ve sevgide bulusturacagiz. Sadece çocuklarimizi degil, her yastan Karsiyakalilari ve Izmirlileri festivalimize bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —