UNESCO Listesi'ndeki iki sehir Bergama-Seki kardes oldu

Bergama Belediyesi ile Azerbaycan'in Seki sehri arasinda, tarihi baglari güçlendirecek kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari alanlarda isbirligini artiracak kardes sehir protokolü imzalandi.

Yerel 23.08.2022 13:53:05 0
UNESCO Listesi

Bergama Belediyesi ile Azerbaycan’in Seki sehri arasinda, tarihi baglari güçlendirecek kültürel, sosyal, ekonomik ve ticari alanlarda isbirligini artiracak kardes sehir protokolü imzalandi. Seki Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde gerçeklesen kardes sehir protokolü imza töreninde imzalar, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu ve Seki Valisi Elhan Usubov tarafindan atildi.

Karsilikli görüsmelerde bulunmak üzere önceki gün Azerbaycan’in Seki kentine giden Belediye Baskani Hakan Kostu baskanligindaki Bergama Delegasyonu Belediye Meclis Üyeleri Memduh Çoban, Abidin Kumova, Ali Bor ile Seki Vali Yardimcisi Orhan Hüseynl, Seki Belediye Baskani Mayis Allahverdiyev, Seki Belediye Baskan Yardimcisi Intiqam Ashirov imza töreninde hazir bulundular.


BASKAN KOSTU; CANDAN ÖTE KARDESLIGIMIZ PEKISECEK

Her iki sehrin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunduguna yaptigi konusmasinda dikkat çeken Belediye Baskani Hakan Kostu, “Bergama’miz ve Seki’nin bu özelligi, iki sehri birbirine daha siki baglamaktadir. Bergama kadim kültürü olan tarihi bir yer. Seki ile her türlü is birligine haziriz. Bugün attigimiz imzayla candan öte kardesligimiz, kültürel ve sosyal projelerle taçlanacak. Bergama'miz gibi tarihsel, kültürel ve sanatsal yönleri ile zengin Seki ile karsilikli görüsmelerimizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.


HEYETLER KARSILIKLI BILGI ALIS-VERISINDE BULUNDU

Türkiye ve Azerbaycan kardesliginin vurgulandigi bulusmada; heyetler belediyecilik alaninda karsilikli tecrübe ve deneyimlerini dile getirdi. Görüsmelerde sehirlerin siyasi ve idari yönetim yapilari ile cografi özellikleri, tarihsel ve kültürel yönleri hakkinda bilgi alisverisinde bulunuldu.

Bergama ve Seki arasinda iliskileri güçlendirecek kardes sehir protokolü, belediyecilik, kültürel, sosyal, sportif, ekonomik ve ticari alanlarda tecrübe paylasimi ve isbirligini öngörüyor. Seki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde gerçeklesen kardes sehir protokolü imza töreni ardindan Bergama Delegasyonu, Azerbaycan Ortaçag mimarisinin önemli eserlerinden #UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'nde yer alan Seki Han Sarayi'ni ziyaret etti. Bes gün süresince devam edecek olan görüsmeler ardindan delegasyon Bergama’ya dönecek.  


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °