UNESCO YOLU'NDA 7. BISIKLET TURU BASLADI

UNESCO YOLU

UNESCO Dünya Mirasi Yolunda Bisiklet Turu'nun 7.'ncisi Bergama ve Selçuk'ta düzenlenen törenle ayni anda start aldi.

Bergama ve Selçuk olmak üzere 2 ayri noktadan es zamanli baslayan tura Bergama'dan (Kizilavlu) 150, Selçuk'dan (Efes) 150 sporcu katildi. Bergama ve Selçuk Belediyeleri ortakliginda, Izmir Valiligi, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu isbirligiyle gerçeklesen tur, iki ayri dünya mirasindan Bergama ve Selçuk’tan sabah saat 10.00'da ayni anda basladi. Izmir Cumhuriyet Meydani'nda saat 19.00'da yapilacak törenle tamamlanacak olan UNESCO Dünya Mirasi Bisiklet Turu, ayni zamanda Izmir'den UNESCO Dünya Mirasi'na aday Smyrna için de farkindalik olusturup, destek verecek. 

BASKAN KOSTU; "BERGAMA'MIZIN ESSIZ TARIHI VE ZENGINLIGI IÇIN HAREKETE GEÇTIK" 

Turun Bergama ayagi, Kizilavlu'da toplanma, kahvalti ve açilis töreni ile basladi. Törende bir konusma yapan Belediye Baskani Hakan Kostu, Izmir'in en önemli iki kadim sehri Bergama ve Selçuk'dan baslayan bu farkindalik organizasyonuna dikkat çekti. Bergama'nin zengin ve essiz tarihi için harekete geçtiklerine isaret eden Baskan Kostu, "Sevdamiz da hedeflerimiz de büyük. Tarih-Turizm-Tarim-Teknoloji ile daima Bergama'da ileri gitmek tek gayemiz. Bu yil 7.'ncisi düzenlenen Bergama'dan 80 Km'lik Unesco Dünya Mirasi Yolu'nda Bisiklet Turu’nun startini verdik. Güvenli ve keyifli bir parkur diliyorum. Bugün burada yaptigimiz bu etkinlik UNESCO Dünya Mirasi Yolu'nda Bergama'miz, Selçuk'umuz ve Izmir'den yeni adayimiz Smyrna için farkindalik olusmasinda etkin bir rol oynayacaktir. Bu farkindaliga pedal çevirerek katki saglayan herkese tesekkür ediyorum"dedi. 

Tören sonrasi start alan bisikletçiler Bergama sehir içerisinden geçerek Izmir Gündogdu Meydani'na kadar yaklasik 80 km'lik güzergahta pedal basacaklar. Bisikletçilere Baskan Kostu'da Bergama çikisina kadar pedal çevirerek eslik etti. Saat 18.30 sularinda Izmir Gündogdu Meydani'na ulasacak olan Bergama ve Selçuk'dan gelen grup Izmir Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenecek tören ve etkinliklere katilacak. UNESCO Yolu'nda 7.'nci Bisiklet Turu Izmir Cumhuriyet Meydani’ndaki törenle son bulacak.