Tarih: 19.01.2021 20:26

"Üniversite Hastanelerinde Ek Ödemede Hakça Bir Dagitim Istiyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Mevcut Durum Saglik Çalisanlari Için Kabul Edilemez

Saglik çalisanlari için adi tavandan olan ama adiyla uzaktan yakindan ilgisi olmayan bir ek ödeme yerine maaslara zam seklinde tek ödemenin hem çalisanin beklentisi hem de ekonomik sorunlara çare olacagini belirten Baskan Osman Ata, “Ne yazik ki ek ödeme ile ilgili düzenlemelerin sürekli geciktirilmesi, yayinlanan düzenlemelerde çalisanlarin beklentisinin bosa çikarilmasi bizim bu talebimizdeki hakliligimizi vurgulayan bir diger unsur olmaktadir.

Nitekim bugün Resmi Gazetede yayinlanan üniversite hastanelerinde görev yapan saglik çalisanlarina yönelik ek ödeme düzenlemesi bunun bir tasdiki daha olmustur. 6 aydir beklemeye ragmen ilk iki düzenlemedeki gibi çalisanlar için hayal kirikligi olan yönetmelik degisikligi yine ayni tas ayni hamam seklinde çikarilmistir. Idarecinin insafina terk edilip siz bilirsiniz demekle saglik çalisanlarina bir hak verilmis olmamaktadir. Daha önceki düzenlemelerde tecrübe edilen bu durum saglik çalisanlari için kabul edilemez” dedi.

Hakça Dagitim Için YÖK’ü Göreve Bekliyoruz

Düzenlemenin beklentileri karsilamaktan çok uzak oldugunun altini çizen Baskan Ata, “Beklentileri karsilamaktan çok uzak olan düzenlemeyi bir de adaletin terazisini sasirip, hakça dagitimin önüne setler çekip, idarecinin istedigi gibi egip bükmesine imkan vermek yanlistir. Üniversite Hastanelerinde görev yapan saglik çalisanlarinin alin terlerinin karsiligi verilmeli; fedakarca yürütülen bir mücadelenin sonunda bunlar reva görülmemelidir. Biz bu konuda daha önce de YÖK’ü inisiyatif alarak tüm üniversite hastaneleri için hakkaniyetli bir ek ödeme dagilimi yapilmasi gerektigini ifade etmistik. Bu konudaki israrimizi sürdürüyor ve YÖK’ü göreve bekliyoruz. Hakça bir dagitim için gereginin yapilmasini istiyoruz” diye konustu. (izmirbasin)







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —