Üniversite sinavi stadyumlarda mi yapilacak? En yetkili isim cevapladi

Üniversite sinavi stadyumlarda mi yapilacak? En yetkili isim cevapladi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Üniversite sinavi stadyumlarda mi yapilacak? En yetkili isim cevapladi

ÖSYM Baskani Halis Aygün, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için yapilan hazirliklari anlatti. Sinavin stadyum ya da açik havada yapilmasi iddiasiyla ilgili konusan Aygün, "YKS yaklasik 2 buçuk milyon adayin girecegi büyük bir sinav. Bu yogunlukta adayin ayni anda 188 merkezde sinava girecegi düsünüldügünde; stadyum ve açik havada yapilmasi her açidan mümkün gözükmemektedir. Dolayisiyla sinav, okullarda ve üniversite binalarinda yapilacak." ifadelerini kullandi.

ÖSYM Baskani Halis Aygün Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) için yapilan hazirliklari A Haber'e anlatti.

Aygün, "ÖSYM olarak çalisma planlari yillik yapildigi için biz bütün durumlara karsi hazirlikliyiz. Özellikle pandemi dönemi basladigindan itibaren hazirliklarimizi yogun bir sekilde yaptik. Buna uygun olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. YKS hazirlik süreci diger sinavlara göre daha yogun geçen bir süreç. Sorularin hazirlanmasi, basilmasi, paketlenmesi, nakliyesi ile ilgili tüm planlamalar yapildi. Hazirliklarimiz sorunsuz bir biçimde devam ediyor." dedi.

KORONAVIRÜS ÖNLEMLERI SINAVA NASIL YANSIYACAK?

188 sinav merkezinde yaklasik 2,5 milyon adayin girecegi YKS'nin sorunsuz olarak uygulanmasi için Bilim Kurulu'nun ve Saglik Bakanligimizin görüs ve önerileri dogrultusunda gerekli tüm önlemleri aliyoruz.

ADAYLAR SINAVA GIRERKEN MASKE ZORUNLU MU OLACAK, MASKELERI ÖSYM MI DAGITACAK?

Adaylara görevlilerimiz tarafindan maske ve dezenfektan dagitilacaktir. Isteyen adaylar kendi maskeleriyle de sinava girebilecekler. Dezenfektanini yanlarinda getirebilecekler. Salonlar ise sinav süresince havalandirilacaktir.

ADAY YAKINLARI OKUL ÇEVRESINDE BEKLEYEBILECEK MI?

Okul bahçelerindeki yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sinav görevlileri disinda kimse okul bahçelerine alinmayacaktir.

SINAVDA SOSYAL MESAFE NASIL SAGLANACAK? SINAV SALON VE GÖZETMEN SAYISINDA BIR DEGISIKLIK PLANLANIYOR MU?

Bina girisinde ve içinde adaylarimizin sosyal mesafeyi korumalarini saglamak için sinav görevlilerimiz tarafindan yönlendirilme yapilacaktir. Sinav salonlarinda oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün oldugunca gözetilerek olusturulacaktir. Salon kapasitesine oranla geçen yillara göre salonlardaki aday sayisi daha az olacak. Bina ve salon sayisi artisina oranla görevli sayisi da artacak.

SINAV IÇIN SEYAHAT ETMEK DURUMUNDA OLAN ADAYLAR IÇIN HANGI DÜZENLEMELER PLANLANDI?

Illerde rektörlerimizin baskanliginda, ilçelerde ise kaymakamlarimizin baskanliginda koordinasyon kurullari olusturuldu. Bu kurullarda valilikler, belediyeler, kaymakamliklar, milli egitim müdürlükleri, jandarma komutanliklari ile ÖSYM sinav koordinatörümüzün koordinasyonunda o il ve ilçede sinavin sorunsuz bir sekilde uygulanmasi, adaylarin rahat bir sekilde sinav binalarina ulasmasi için gerekli tüm tedbirleri alinacaktir. Toplu ulasim araçlarinin daha sik düzenlenmesi saglanacaktir. Belediyelerimiz de geçtigimiz yillarda adaylarimizin sinav binalarina ulasimlarini ücretsiz olarak saglamistir. Bu yil da desteklerini göstereceklerdir. Desteklerinden dolayi tüm paydas kurumlarimiza da bu vesileyle tesekkür ediyorum. Engelli adaylarimiz ayrica bu konuda belediyelerden yardim ve destek isteyebileceklerdir.

SINAVIN OKULLAR DISINDA BIR MERKEZDE ÖRNEGIN AÇIK HAVADA STADYUMLARDA YAPILMASI GIBI BIR PLANLAMA DÜSÜNÜLDÜ MÜ?

YKS yaklasik 2 buçuk milyon adayin girecegi büyük bir sinav. Bu yogunlukta adayin ayni anda 188 merkezde sinava girecegi düsünüldügünde; stadyum ve açik havada yapilmasi her açidan mümkün gözükmemektedir. Dolayisiyla sinav, okullarda ve üniversite binalarinda yapilacak.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °