Üniversitelerde yüz yüze egitim için Bakan Koca'dan son dakika açiklamasi! Ikinci dönem üniversiteler açilacak mi?

Subat ayinin ortalarina gelinirken üniversitelerin açilmasi ile ilgili son dakika haberleri de yakindan takip ediliyor. Bilindigi gibi, MEB'e bagli okullarda yüz yüze egitime geçis için 15 Subat ve 1 Mart tarihleri belirlendi. Hâl böyle olunca, üniver

Gündem 14.02.2021 20:16:19 0
Üniversitelerde yüz yüze egitim için Bakan Koca

Üniversitelerin açilacagi tarih gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Okullarda yüz yüze egitim için 15 Subat ve 1 Mart tarihleri belirlendi. Güz dönemini uzaktan egitim ile tamamlayan üniversite ögrencileri de üniversitelerdeki son durumu ögrenmeye çalisiyor. Bilindigi gibi, YÖK, geçtigimiz günlerde Saglik Bakanligindan acil görüs bildirmesini istemisti. Bununla beraber, YÖK tarafindan ögrencilere ve ögretim görevlilerine uzaktan egitimle ilgili anket çalismasi yapilmisti.

2021 ÜNIVERSITELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantisi'nin ardindan üniversitelerde yüz yüze egitim konusunda son dakika açiklamalarinda bulundu. Bakan Koca, kendisine yöneltilen 'Üniversiteler ikinci dönem açilacak mi?' sorusuna yanit verdi. YÖK'ün üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze egitime iliskin Bilim Kurulu'ndan acil görüs istediginin hatirlatilmasi üzerine Bakan Koca, su sözleri kullandi;

YÖK'ün üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze egitime iliskin Bilim Kurulu'ndan acil görüs istediginin hatirlatilmasi üzerine Bakan Koca, "Bu konuyla ilgili Bilim Kurulumuz görüsüyor. Zannediyorum biz bu hafta bu konuyla ilgili bir cevap vermis olacagiz. Ama sunu söyleyebilirim; su an salginin geldigi seyir vakalarin özellikle son iki hafta giderek bir artis içinde oldugu, mutasyonlarin giderek varligini gösterdigi seklinde. Özellikle yüz yüze egitimin uygulamali egitimler disinda bu dönemde baslatilmasinin risk teskil ettigini simdiden söyleyebilirim." diye konustu.

YÜZ YÜZE EGITIMDEKI ÖGRETMENLER SUBAT SONUNDA ASILAMA TAKVIMINE ALINACAK

Koca, bir baska soru üzerine yüz yüze egitime geçecek okullar için Milli Egitim Bakanligindan listelerin alindigini ifade ederek, "Subat sonuna dogru ögretmenlerimiz için de, özellikle egitim baslanacak olan siniflar için söylüyorum, asilama takvimi baslamis olacak." dedi.

SAGLIK BAKANLIGINDAN GÖRÜS ISTENDI

Yazida, YÖK tarafindan, küresel salgin nedeniyle yüksekögretim kurumlarinin 2020-2021 egitim ve ögretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren baslatilmasina karar verilerek örgün egitim müfredatinin, yüzde 40'a kadarinin uzaktan ve dijital ögretim yöntemleriyle yapilabilmesi ve karma ögretim uygulayabilmeleri için üniversitelere genis bir alan birakildigi hatirlatildi.

YÖK'ün yazisinda, "Saglik Bakanliginin tedbir maksatli yönlendirmeleri önem arz ettiginden yüksekögretim kurumlarinda 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze ögretime geçilmesi konusuna iliskin görüsün acil olarak bildirilmesi" istendi.

YÖK'ÜN ANKET ÇALISMASI SONA ERDI

Yüksekögretim Kurulu Yekta Saraç, salgin döneminde üniversitelerde uygulanan uzaktan ögretimin degerlendirilmesi amaciyla ögrenci ve akademisyenlere yönelik bir anket düzenlendigini açiklamisti. Yapilan anket çalismasi ile birlikte uzaktan ögretim analiz edilecek. Yekta Saraç sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda anket sonuçlarinin basta Saglik Bakanligi olmak üzere diger bakanlik ve kurumlarla paylasilacagini duyurmustu. Devaminda Prof. Dr. Yekta Saraç " Bu açidan anketin kisa süre içinde, 11 Subat Persembe günü saat 17.00'ye kadar cevaplandirilmasi önem tasimaktadir" ifadelerini kullandi.

CUMHURBASKANI ERDOGAN'DAN YÜZ YÜZE EGITIM AÇIKLAMASI

Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yüksekögretim Akademik Yili Açilis Töreni'nde üniversitelerin açilmasiyla ilgili Cumhurbaskani Erdogan'dan kritik bir açiklama geldi. Uzaktan egitim tecrübesinin önemli olduguna vurgu yapan Erdogan" Insallah mümkün olan en kisa sürede, diger egitim ögretim kademelerinde oldugu gibi yüksekögretimde de yüz yüze egitim ögretimi baslatmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °