ÜRETICI YETISTIRECEK EFES SELÇUK BELEDIYESI DESTEKLEYECEK

BASKAN SENGEL: GIDA EGEMENLIGI IÇIN MESALE YAKACAGIZ

Gündem 23.04.2021 15:30:54 0
ÜRETICI YETISTIRECEK EFES SELÇUK BELEDIYESI DESTEKLEYECEK

Dogal, saglikli ve temiz gida ürünlerine ulasmak için Efes Tarlasi Yasam Köyü’nde üreticilere yerel tohumlardan üretilen fideler dagitilarak, ürünlerine alim garantisi verildi. Tarimsal Üretim Is Birligi Sertifikasi ile fidelerin teslim edilmesinden öncesinde Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel,  üreticilere Efes Tarlasi Yasam Köyü’nü de anlatti. Dagitilan fideler Efes Selçuk’lu üreticiler tarafindan yetistirilecek, yetistirilen ürünleri Efes Selçuk Belediyesi satin alinacak. 

EFES TARLASI YASAM KÖYÜ’NÜ ANLATTI

Topraga dogru bir egilim ve Köy Enstitüleri ruhuna dayanan bir egitim anlayisi ile Efes Tarlasi Yasam Köyü’nün temellendirildigini söyleyen Baskan Ceritoglu Sengel; “ Burada üretenlerin, hem evinde üretim yapan kadinlarin hem de küçük üreticilerin de aracisiz, bire bir insanlarla bir araya gelebilecegi bir pazar olusturmak istedik. Bunun için ilk adimi Üretici Pazari ile attik. Hibrit tohumlarin, ithal gübrelerin giderek daha fazla kullanilmasi sebebiyle gida zehirlenmesinin önüne geçmemiz gerektigini düsündük. Tohum Merkezi’nde atalik tohumlarimizi topladik. Yerel tohumun ne kadar önemli oldugunu anlatabilmemiz lazimdi. Çocuklarimizi toprakla bulusturmak, çiftçilerimize iyi tarim uygulamalari için egitim vermemiz lazimdi. Iste bunlar için Toprak Okulu’nu açtik.  Tohum Merkezimizi, Toprak Okulumuzu ve Köy Enstitüleri ruhuyla adim atabilmek için Ismail Hakki Tonguç Tarim Müzemizi olusturduk. Özellikle Tarim Müzesi ile ilgili noktada Efes Selçuk halkina çok tesekkür ediyorum. Atadan, dededen topraga bagli olan çiftçilerimiz, köylülerimiz sadece bir bagis çagrimizin üzerine atalarindan kalan tarim aletlerini bizlere teslim ettiler” dedi. 

Efes Tarlasi Yasam Köyü’nün Efes Selçuk’ta tarimla ilgilenen herkese hitap etmesini istediklerini belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “ Efes Selçuk Belediyesi çalisanlarinin inanci ve kararliligi ile kendi öz sermayemizle tarima, gelecege ve egitime katki sunmaktan dolayi çok mutluyuz. Mekân sizindir. Bu yere her seyden önce Efes Selçuk’lular tarafindan sahip çikilacagina inancim tam” diyerek sözlerini noktaladi. Baskan Ceritoglu Sengel’in konusmasinin ardindan Ulas Erol yönetiminde Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Halk Oyunu Ekibinin gösterisi büyük begeni topladi. 

EFES SELÇUK’LU ÜRETICI YETISTIRECEK, BELEDIYE SATIN ALACAK 

Gösterinin ardindan Efes Selçuk’lu üreticilere Tarimsal Üretim Isbirligi Sertifikalari Baskan Ceritoglu Sengel tarafindan verildi. Yerel üreticilere Tarimsal Üretim Isbirligi Sertifikasi ile teslim fideler belirtilen tarim teknikleri ve verilen gübrelerle yetistirilecek. Dogal tohumlardan olusan fidelerden elde edilen ürünler Efes Selçuk Belediyesi tarafindan üreticiden satin alinacak. 

Belediye tarafindan alinan ürünlerin Efes Tarlasi Bakkali’nda satilacagini belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “Üreticilerimize hem fide hem danismanlik hem de gerektigi yerde gübre destegi verecegiz. Bu sekilde gerçekten gida egemenligi anlaminda söz söyleme hakkina sahip olacagiz. Efes Selçuk’tan dogal, adil ve saglikli gidaya erisim için, gida egemenligi için bir mesale yakacagiz” dedi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °