‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Saglik, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi'

‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Saglik, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Saglik, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi' projesi kapsaminda Kinik'ta çalismalar devam ediyor.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün de destegiyle tarimsal üretimin yapilmasi amaciyla hazirlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Saglik Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi Projesi” nin Kinik’ta ilk adimlari Kimyon ve anason ekimiyle atilmisti. Mayis ayi için planlanan adaçayi ekimi ile proje ilerlemeye devam ediyor.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün de destegiyle tarimsal üretimin yapilmasi amaciyla hazirlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Saglik Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi Projesi’nin hayata geçmesiyle, Kinik Delez Yasam Vadisi’nde Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida birçok isim yer aldi

Toplantiya Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer basta olmak üzere, Kinik Kaymakami Erol Türkmen, Kinik Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Yildirim Kavlak, Kinik TDIOSB Yönetim Kurulu Baskani Enver Olgunsoy katilim sagladi.

Ayrica  Bergama Ticaret odasi Baskani Fikret Ürper, Martin Bauer Turkey Genel Müdür Yard. Suat Meral, Satin Alma ve Plantasyon Müdürü Erdinç Yünten, Nur Gida Içra Kurulu Baskani Dr. Abdülbesir Ceylan, Ege Bölgesi Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda Yüksel, Kütas Group Genel Müdürü, Izmir Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akdemir , Ege Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Veli Yüksel , Kinik TDIOSB Proje ekibi ve proje koordinatörü Fatih Üçgün toplantida yer alan isimlerdi.

Toplanti’da, Kinik Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje ekibi ve proje koordinatörü olan Fatih Üçgün,  Tibbi ve Aromatik Bitkiler konulu sunum sunum yapti.

“Kinik’i tibbi ve aromatik bitkilerin merkezi yapmak için çalisacagiz”

Kinik Belediye Baskani Dr.Sadik Dogruer , “Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak. Bu proje için ayirdigimiz 16 bin metrekare alanda ilk adimlari kimyon,anason ve adaçayi ekimi ile atmis buluyoruz. Kinik’in verimli topraklarinda proje kapsaminda attigimiz adimlarla, Kinik’i tibbi ve aromatik bitkilerin merkezi yapmak için çalisacagiz. Projede emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Toplanti bölgede üretilen tibbi ve aromatik bitkilerin ekim alanlari ve toplanti saha ziyaretleri,  bitkilerin kullanim alanlari konularinda görüs alis verisi yapilmasinin ardindan sona erdi.