Usta Gazeteci Ölümden Döndü

Usta Gazeteci Ölümden Döndü

Izmir'de magazin gazeteciliginin öncüsü olan gazeteci Güngör Öcal ölümden döndü. Tansiyondan ötürü fenalasan Öcal Karsiyaka Yeni Girne'de evinin yakinindaki M. P. isimli hastaneye kaldirildi.

Giris islemi yapilirken kendisinden 200 Türk Lirasi para istenmesine tepki gösteren usta gazeteci Güngör Öcal, acil serviste kendisinden istenen miktari etik nedenlerden ötürü ödemek istememesi üzerine tedaviye kavusamadi. 

Solugu M. P. isimli hastanenin hasta haklarinda alan usta gazeteci basindan geçen olayi söyle aktardi: "Karsiyaka Yeni Girne'de evimin yakininda yer alan özel hastaneye gitmek zorunda kaldim. 80 yasindayim, bu nedenle bir çok sorunla bogusuyorum. Bu kez beni yüksek tansiyon vurdu. Ailem beni hastanenin acil servisine kaldirdi. Kayit islemi sirasinda benden 200 Türk Lirasi para istendi. Acil serviste tedavi edilmeyi beklerken özel hastane daha ilk adiminizda bu parayi istiyormus. Ben de orada ögrendim. Bunu vermenin hak olmayacagini düsündügüm için konuyu uzattim beni hasta haklari servisine yönlendirdiler. Oradaki görevliler emekli bir gazeteci olan beni dinledi ancak ödemeyi almalari gerektigini bunun haklari oldugunu söylediler. Bu parayi kolaylikla verebilirim ama durumu olmayan vatandasimiz ne yapsin? Ben acile girmek istenirken bir nevi kapi disari edildim. Sayin Cumhurbaskanimiz acil servisler konusunda gerekli açiklamayi yapti, saglik bakanlarimiz da bu konuyu çoktan  hayata tasimistir diye biliyordum. Simdi ben mi yanlis biliyorum yoksa acil serviste bu etik nedenle para ödemeyip ölüp gitseydim bunun vebali ne olacakti? Izmir Il Saglik Müdürümüzü ve Izmirli Milletvekillerimizi göreve çagiriyorum. Insan hayati bu kadar ucuz degil ve anayasa geregi hepimiz esit haklara sahibiz. Insan sagligini ve her inanç sisteminin aziz saydigi yasam hakkini paraya baglayan bu tip is ve oluslari kiniyorum. Yarin ayni konuda biri cebinde 200 Türk Lirasi yok diye ölürse bunun vebali hepimizin boynunadir." diyerek tepkisini dile getirdi.