UYUM'LU ÖGRENCILERDEN ANNELERE SÜRPRIZ

UYUM

Umutlu Yasam Uygulama Merkezi'nin ögrencileri annelerinin yüreklerine dokundu…

Engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarini karsilayip sosyallesmelerini saglamak amaciyla Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek ‘in çabalariyla kurulan Umutlu Yasam Uygulama Merkezi (UYUM) nin ögrencileri engelli annelerin yüregine dokundu.

Umutlu Yasam Uygulama Merkezi (UYUM) ekibi ögrencileri tarafindan hazirlanan hediyeleri engelli evlada sahip olan annelere takdim etti. Salgin sebebiyle egitim faaliyetlerine ara vermek durumunda kalan UYUM’un evlatlarina kattigi degerlerden bahseden anne “Böyle bir kurum oldugu için çok mutluyuz. Allah Gölbasi Belediye Baskanimiz Ramazan Simsek’ten razi olsun” dedi. Çocugunun UYUM’u kendi evi gibi benimsedigini söyleyen baba ise “Okullarina o kadar mutlu ve istekli gidiyorlar ki biz çok tesekkür ediyoruz” açiklamasinda bulundu. UYUM sayesinde ögrencilerin kendisini degerli hissettiginden bahseden bir baska anne ise “Esi ve Baskanimiz her zaman bizimle çok ilgilendi. Çocuklarimiz çok mutlu evlerine dönüyor. Insallah kisa zamanda okullarina dönecekler” dedi. 

UYUM’la ortaya çikan mucizeler

UYUM’un yeniden kapilarini açacagi günü iple çektiklerini söyleyen Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek “Çocuklarimizdan aldigimiz enerji ile onlar için çalismaya devam ediyoruz. Merkezimiz kapilarini açtigi günden bu zaman dilimine kadar çok güzel etkinliklere ve organizasyonlara imza atiyor. Engelli kardeslerimizin neler basarabilecegini bizlere UYUM gösterecek. Insallah engelli çocuklarimiz için açacagimiz okul ve egitim merkezleri katlanarak çogalir. Biz burada bu çocuklarimizi hayata hazirliyoruz. Engelsiz bir toplum olma yolunda atilan adimlarin Baskentimizde artmasini arzu ederiz” dedi.

“Engelli kardeslerimizin yanindayiz”

Ilçede yasayan 2 bine yakin engelli bireyi tespit ettiklerini ve onlarin yeniden hayata baglayacak çalismalara imza atmak istediklerini söyleyen Baskan Ramazan Simsek “Engelli kardeslerimizin simdi ve gelecekte yalniz olmadiklarini hissetmelerini, ihtiyaçlarini karsilamayi ve kendi kendilerine yetebilecek bireyler olarak toplum içerisindeki yerlerini alabilmeleri en büyük hedefimiz. Kardeslerimize siz yaparsiniz ve yapmalisiniz hem de daha iyisini yapabilecek güce sahipsiniz dedigimiz bir ders ortami sunuyoruz. Bu sayede Gölbasi’nda yasayan engelli vatandaslarimiz hem kendi baslarina mücadele edebilme ve bir seyler yapabilme, hem de yeteneklerini gelistirip meslek edinebilme imkanina sahip olacak. Bilgisayar ve bilisim atölyesinde; geri dönüsüm malzemelerini kullanarak yeni ürünler icat etmek, bilgisayarin her alanini ögrenmek temel yapida windows-word-excel kullanmak isteyenler, Bilgisayar Kullanimi Kursu'na katilabilecekler. Kurs bitiminde alinan bu sertifikalarla kariyerlerine yön verebilecekler. Burada bu kurslarimizin yani sira robotik kodlama egitimi de alacaklar. Engelsiz bir toplum olma yolunda atilan adimlarin Baskentimizde artmasini arzu ederiz” ifadelerini kullandi.