UZMANINDAN ANNE ADAYLARINA ÖNEMLI TAVSIYELER

Anne adaylarinin Kurban Bayrami'nda tükettigi besinlerde asiriya kaçmamalari ve dogru beslenmeden ödün vermemeleri anne ve bebegin sagligi bakimindan oldukça önemlidir. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Yücel Karaman, hamileleri et tüketimi

Sağlık 18.07.2021 22:44:40 0
UZMANINDAN ANNE ADAYLARINA ÖNEMLI TAVSIYELER
Maksimum fayda için eti C vitamini ile tüketin

Kirmizi et tüketiminin, gebelik döneminde bebegin büyümesinde ve organlarinin gelismesinde önemli oldugunu söyleyen Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Yücel Karaman, etin bilesiminde bulunan yüksek miktardaki demirden iyi bir sekilde yararlanabilmek ve demir emilimini artirmak için yaninda C vitamininden zengin sebze, meyve ve salata tüketilmesini önerdi.

Etin pisirme kosullari önem tasiyor

Gebelikte kirmizi et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri etin hazirlanma ve pisirilme kosullaridir. Özellikle anne adaylari etleri yemeden önce en az 24 saat buzdolabinda dinlendirmelidir. Pisirirken de etin çok pismemesine ve üzerinde kahverengi bir tabaka olusmamasina dikkat edilmelidir. Ama az da pismis olmamasi gerekiyor. Bu sefer etin içindeki bazi mikroplar rahatlikla kadini hastalandirabilir. Hatta bebegi olumsuz etkiler.

Saglikli bir bayram tatili için tavsiyeler

Bayram süresi boyunca kilo kontrolüne destek olacak püf noktalarini paylasan Karaman, hamilelerin daha rahat bir bayram tatili geçirmeleri için su önerileri sözlerine ekledi.

Gününüz sevdiklerinizle hafif bir kahvalti ile baslasin.

Asiri miktarda yemekten kaçinin az ve sik yemek yemeye özen gösterin. Gün içerisinde 2-3 saatten daha uzun süre aç kalmayin.

Sivi alimina dikkat edin ve günde yaklasik 2-3 litre su için.

Çay, kahve gibi kafeinli içecekleri fazla tüketmeyin.

Çok hizli yemek yemeyin, yediklerinizi çok iyi çigneyin.

Agir hamur tatlilari, seker, asiri yagli, çok tuzlu, kalori açisindan yogun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tüketimine agirlik verin.

Bayramda bilinçsizce et, çikolata ve tatli tüketilir. Fazla et, çikolata ve tatli tüketimi, mide yanmasi, gaz, siskinlik, hazimsizlik ve bagirsak bozukluklari gibi sikâyetlere neden olur. Bu nedenle tükettiginiz miktarlari kontrol altinda tutmaya çaba sarf edin.

Saglikli yasamin en temel kurallarindan biri olan fiziksel aktivitenin artirilmasi anlaminda günlük yürüyüsler yapabilir, bayram süresi boyunca kilo kontrolünüze destek olabilirsiniz.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °