Tarih: 18.10.2021 13:43

UZUN SÜREN KORONAVIRÜSÜN BELIRTILERI

Facebook Twitter Linked-in

Çin'de ortaya çikip tüm dünyaya yayilan koronavirüs pandemisiyle ilgili yeni gelismeler yasanmaya devam ediyor. Ingiltere’de yapilan bir arastirma ile uzmanlar aylarca süren koronavirüs ile ilgili yeni bilgiler elde ettiler.

EN YAYGIN BELIRTILER

Profesör Sir Terence Stephenson, bas agrilari ve olagan disi yorgunlugun "uzun kovid"in en yaygin belirtileri oldugunu ifade etti.

ÇOCUKLAR VE GENÇLERDE YAKALANABILIR

Hastalarin aylarca koronavirüsü atlatamamalarina verilen "uzun kovid" ile ilgili yapilan arastirma bu hastaliga sadece yetiskinlerin degil ayni zamanda çocuklarin ve gençlerinde yakalanabilecegini ortaya koydu. Ayrica çalismaya göre, her yedi kisiden birinde 15 hafta sonra hala semptomlarin olabilir.

"UZUN KOVID"IN NEDENI

Uzmanlar 'uzun Kovid' ile Epstein-Barr virüsü arasinda bir baglanti kesfetti. Ingiltere'de yapilan arastirmaya göre, 'uzun Kovid' ile yeniden aktif hale gelen EBV (küresel nüfusun yaklasik yüzde 90'ini enfekte ettigi düsünülen bir virüs) arasinda güçlü bir iliski bulundu. Bilim insanlari koronavirüsün aktif olmayan veya 'gizli' virüsleri yeniden etkinlestirebilecegine inaniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —