Tarih: 12.01.2021 15:01

Vahsi Yasama Sicak Yuva

Facebook Twitter Linked-in

Mugla Büyüksehir Belediyesi, pandemi öncesi ve sonrasinda sokak hayvanlarinin yaninda olmaya devam ediyor. Sokaga çikma yasaklari nedeniyle sokak hayvanlarinin beslenmesi için cadde ve sokaklara mama birakan Büyüksehir Belediyesi, daglik arazilerde ve sorumluluk alaninda bulunan vahsi depolama sahalarindaki sokak hayvanlarina da sicak yuva kurarak günlük mamalarinin dagitimini yapiyor.

Mugla Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan Vahsi Depolama sahalarinda yasamini sürdüren sokak hayvanlarinin beslenme ihtiyaçlari ve soguktan korunmalari için “Hayvan Besleme Noktalari” olusturdu. Son olarak Mentese Vahsi Depolama sahasina kurulan “Hayvan Besleme Noktalari” na yuva, otomatik su kabi ve mama koyuldu. Ekipler tarafindan sokak hayvanlari yakindan takip edilirken günlük mamalari da her gün verilmeye devam ediyor. 

5 yilda 53 bin can dostun rehabilitasyonu tamamlandi

Mugla Büyüksehir Belediyesi, 2014 yilindan bu yana kisirlastirma, tedavi ve asilama gibi sahipsiz ve güçten düsmüs toplam 53 bin 355 sokak hayvaninin rehabilitasyonu gerçeklestirdi. Bu güne kadar da kisirlastirilmamis ve küpelenmemis 14 bin 236 can dostunu sokaktan alan Mugla Büyüksehir Belediyesi, 2018 yilinda 37 bin 349 metrekare alan üzerine insa ettigi Hayvan Bakim Evinde sicak yuva oldu. Sokak hayvanlari bakim ve tedavilerinin ardindan 5199 sayili Hayvanlari Korumu Kanunu geregince yasadiklari ortama geri birakildi. Ayrica bugüne kadar da 2 bin 235 sokak hayvani da sahiplendirildi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —