VAKA ARTIS HIZI ILE TÜRKIYE' NIN 5. ILI: YALOVA

VAKA ARTIS HIZI ILE TÜRKIYE

Belediye Baskani Vekili Mustafa Tutuk, "Yarin Yalova Valisi baskanliginda Il Hifzisihha Kurulu toplanacak. Yükselisin ek tedbirler getirecegi kaçinilmaz. Yasanan artistan dolayi çok özel, ek tedbirler gelecek" açiklamasini yapti.

Saglik Bakanligi tarafindan illere göre haftalik vaka sayilari açiklandi. Açiklamaya göre; 100 binde 275,31'lik vaka oraniyla Yalova, artis oraninda Türkiye genelinde 5'inci, Marmara Bölgesi'nde ise 1'inci il oldu. 

Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk yaptigi açiklamada, kent sakinlerini maske, mesafe ve hijyen kurallarina, her zamankinden daha fazla hassasiyet gösterilmesi konusunda uyardi. Tutuk, "Yalova'daki artis bizleri üzüyor. Yalova Valiligi ve Belediye olarak tedbirleri aldik. Vaka artisinin sebeplerini arastiriyoruz. Yalova, üç büyük sehrin, geçis güzergahinda yer aliyor. Günlük, tersane ve sanayi tesislerinde çalismak için çesitli illerden çok sayida insan geliyor. Ayni zamanda yazlikçilarin da ragbet ettigi bir kent. Bunlarin hepsi vaka artisini etkiliyor. Koronavirüse yakalanan hasta sayisini düsürmek ise vatandaslarimizin elinde. Duyarli olup, maske ve mesafe tedbirlerine dikkat edilmeli" dedi.

“YARIN IL HIFZISIHHA KURULU TOPLANACAK”

Vaka artislariyla birlikte ek tedbirlerin gündeme geldigini kaydeden Tutuk, "Yarin Yalova Valisi baskanliginda Il Hifzisihha Kurulu toplanacak. Yükselisin ek tedbirler getirecegi kaçinilmaz. Yasanan artistan dolayi çok özel, ek tedbirler gelecek” diye bilgi verdi.

Kaynak: DHA