VAKA SAYILARI ARTIYOR…

Milas Belediye Baskani Av. Muhammet Tokat, Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda düzenlenen Il Koordinasyon toplantisina katildi. Geçeklestirilen toplantida son günlerde artis gösteren Korona virüs vakalari dogrultusunda uygulanacak tedbirler hakkinda is

Gündem 25.02.2021 14:04:50 0
VAKA SAYILARI ARTIYOR…

Koordinasyon toplantisinda ele alinan önemli konuslar hakkinda bir takim açiklamalarda bulunan Milas Belediye Baskani Av. Muhammet Tokat ; Pandemi ile ilgili kurallarin daha siki uygulanmasi gerektigini belirterek denetimlerin de arttirilacagini söyledi.

 Baskan Tokat yapiti açiklamada; 

Mugla Valimiz  baskanliginda Ilçe Kaymakamlari ve Ilçe Belediye Baskanlarinin katilimi ile bir koordinasyon toplantisi yapildi. Basta pandemi olmak üzere turizmi, ekonomi, kamusal yatirimlar, basinla olan iliskiler  ve kaçak yapi gibi bir çok konu ele alindi.Kadin girisimciligi üzerine bir sunum gerçeklestirildi dedi.

Denetimler siklastirilacak..

Önemli olmasi açisindan konulari vatandaslarimizla paylasmak istiyorum diyerek sözlerine devam eden Baskan Tokat ; Toplantida sayin Valimiz bazi hususlara dikkat çekti .Tedbirlerin gevsetilmesi,ilçemizin bunu kapsayip kapsamayacagi, bir yandan da son günlerde yine yükselmekte olan vaka sayilari ele alindi.Valimiz bu konuda hassasiyetle duruyor.Alanda daha fazla bulunmamiz tedbirlerin daha siki denetlenmesi ayrica  ilan, sosyal medya ve basin yoluyla vatandaslarin uyarilmasi konusunda önemle duruyor. Sayin Kaymakamimizz la yapacagimiz bir toplantiyla ilçe düzeyinde bu konulari   ele alacagiz . Özellikle basin kanaliyla duyurmak istedigimiz konular var. Önümüzdeki günlerde denetimler daha sikilastirilacak.Her hangi bir yaptirim ve cezai islemle karsi karsiya kalmamak için ve pandeminin daha fazla yayilmasina  izin vermemek için hemsehrilerimizin daha dikkatli olmasi gerekiyor. 

Ilçemizde vaka sayilari yükseliyor…

Öncelikle sunu net olarak belirtmek isterim ki ilimizde ve ilçemizde vaka sayilarindaki göreceli yükselisin bir çok sebebi var.Bu sebeplerden en önemlileri sömestr  tatili olmasi nedeniyle disarida  ögretim gören ögrencilerimizin ilçemize dönmesi , tatil amaçli gelenler  ve aile içi temas.Disaridaki tedbirlerimiz ne kadar iyi olsa da  aile içerisinde bazi kurallari uygulayip vaka sayisini azaltmazsak isimiz zor görülüyor.Eve kapanmakla her seyi yenecegimi düsünmüstük ama maalesef düsündügümüz gibi olmadi. 

Beçin,Cumhuriyet,Haciapti ve Dibekdere mahallelerinde vaka sayisinda artis görülüyor.

Özellikle Cumhuriyet mahallemizde bulunan vakalara baktigimiz da hepsinin soy isimlerinin benzer oldugunu yani ayni aileden oldugunu gördük.Son günlerde aldigimiz bilgilere göre  Beçin, Haciapti, Cumhuriyet ve Dibekdere mahallelerimizde vaka artisi gözlemleniyor. Özellikle Beçin,Haciapti ve Cumhuriyet mahallelerimiz çok yogun. Bu konularda vatandaslarimizi bir kez daha  uyarmak istiyorum. Toplu alanlarda, Pazar yerlerimizde, cenazelerde mesafe, maske ve hijyen kurallarina mutlaka uyulmali.Ayni zamanda asi sirasi gelen vatandaslarimizin mutlaka asilarinin olmasi gerekiyor. Son haftalardaki cenazelerin çok kalabalik oldugunu görüyoruz.Buralarda siki tedbirlere geri dönmemiz gerekiyor. 

Devlet büyüklerimiz kötü örnek oluyor..

Üzülerek söylüyorum, ekiplerimiz alanlarda görevini yapmaya çalisiyor olsalar da devlet büyüklerimiz bizlere iyi örnek olmuyor.Vatandaslarimizda gördükleri tablo üzerine  bazi kurallari göz ardi ediyor.

Mart ayi içerisinde normallesmeye dönmemiz,kapanan bazi isletmelerin açilmasi yada diger yeni uygulamalarin ortaya çikmasini istiyorsak vaka sayilarini mümkün oldugunca asagi indirmemiz gerekiyor.Bu konuda esnafimizin dayanacak gücünün kalmamasi, belli yaslardaki insanlarimizin  evlerinde kalmasi nedeniyle  psikolojik rahatsizliklarin ortaya çikmasi içimizi burkuyor. Yapilan ihmallerle bu insanlarin rahatlayacagi tedbirleri açiklanmasini öteletmek hiç kimsenin vicdanina sigmaz.Onun için takip etmemiz gereken bir süreç var.Bu süreç içerisinde vatandaslarimizin daha duyarli olmasini bekliyoruz.

Mugla olarak dezavantajliyiz..

Mugla olarak dezavantajli durumda olduklarini belirten sözlerine devam eden Baskan Tokat ;

Mugla olarak bir dezavantajimiz var.Resmi rakamlara göre bir oran açiklanacak ise  belirtilen resmi rakamlarin çok üzerinde nüfusa sahibiz . En son açiklanan 1 milyonun üzerinde nüfus üzerinde bir oranlama yapilacak ama normalde Mugla’da 2 milyonun üzerinde insan yasiyor.Pandemi nedeniyle vatandaslarimiz büyüksehirlerden kaçarak Mugla’ya yerlesti bu dezavantajimizi lehimize çevirmek için kurallara daha fazla uymaliyiz.Bu günden itibaren özellikle hafta sonlari denetimlerin siklasacagi konusunda vatandaslarimizi uyarmak istiyorum dedi…



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °