Tarih: 22.01.2021 12:49

Vakifbank'tan 40 milyar TL'lik yeni kredi paketi

Facebook Twitter Linked-in

VakifBank'tan yapilan açiklamaya göre, banka, Türkiye ekonomisine sagladigi katkilara "isletmelerimiz de ülkemiz de zaman kaybetmesin" anlayisiyla bir yenisini daha ekledi.

Üretim ve yatirim ortamini desteklemeyi ve istihdama katki saglamayi amaçlayan VakifBank, imalat, ihracat ve ithal ikame amaçli ürün üretmek amaciyla yatirim yapacak firmalar basta olmak üzere stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik yeni bir kredi paketi olusturdu.

Sektörde bir ilk olarak, "TCMB politika faiz oranina endeksli" sekilde kullandirilacak "Çipa Kredisi" faiz orani, TCMB politika faiz oranina bagli olarak asagi yönlü degisecek. Ayrica kredi vadesi boyunca yukari yönlü bir faiz artisi da yapilmayacak.

'ÜRETIM VE YATIRIMLARA ARA VERILMESINI ISTEMIYORUZ'

Açiklamada bankanin yeni ürününe iliskin açiklamalari yer alan VakifBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, geçmiste oldugu gibi bugün de deger üreten her kesimin yaninda olduklarini bildirdi.

Ülkesine inanan, yerli üretimden vazgeçmeyen, ihracat hedeflerine katki saglayan firmalarin kendileri için özel bir önem tasidigini vurgulayan Üstünsalih, "Özellikle salgin sürecinde üretime devam etmis, tüm zorluklara ragmen istihdamdan vazgeçmemis isletmelerimizin her daim yaninda olduk, olmaya da devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Üstünsalih, yeni kredi paketiyle imalatçilara da ihracatçilara da omuz vermeyi amaçladiklarini, firmalarin üretimlerine ve yatirimlarina faizlerin düsmesini bekleyerek ara vermesini ve ülkenin zaman kaybetmesini istemediklerini istediklerinin altini çizdi.

'SEKTÖRDE BIR ILKI GERÇEKLESTIRIYORUZ'

VakifBank Genel Müdürü Üstünsalih, yeni kredi paketinin TCMB politika faizine endeksli olarak kullandirilacagini ve TCMB politika faizi düstükçe, kredi faiz oraninin da düsecegini, kredinin bu yönüyle sektörde bir ilk oldugunu belirterek, su bilgileri verdi:

"Basta imalatçi ve ihracatçi firmalarimiz olmak üzere isletmelerin kullanimina sunacagimiz yeni kredi paketimiz, 2 milyar dolar ve 25 milyar TL olmak üzere toplam 40 milyar TL büyüklügünde olacak. TCMB politika faizine endeksli kredimizin baslangiç faiz oranini yillik yüzde 17,75 olarak belirledik. Paketimiz 12 aydan baslayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmalarimizin ihtiyaçlari ve nakit akisina göre 1 yila kadar ödemesiz dönem uygulanabilecek." Kaynak: AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —