Tarih: 08.03.2022 16:19

VALILIK ''TAKSIM YASAK'' DEDI KADINLAR ''SOKAKLAR BIZIM''

Facebook Twitter Linked-in

8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla her yil kadina yönelik siddet ve kadin haklarinda gerilemeyi protesto etmek için 20 yildir, Istanbul basta olmak üzere birçok kentte gece yürüyüsleri düzenleniyor.

Istanbul'da kadinlarin bulusma noktasi olan Taksim bu senede kadinlara yasak ilan edildi.

Yasaklama sonrasi valiligin aldigi karar dogrultusunda M2 Yenikapi- Haciosman metro hattinin Taksim istasyonu tamamen, Sishane istasyonunun ise Istiklal Caddesi girisi ve F1 Taksim- Kabatas füniküler hatti saat 13:00 itibariyla yolcu alimina kapatildi.

Emniyet Genel Müdürlügü'nden yapilan yazili açiklamada, "8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle; 18 Subat 2022 tarihinden günümüze kadar 46 ilimizde 15 bin 574 kisinin katildigi 174 etkinlik; 2911 sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu kapsaminda daha önceden ilan edilen yerlerde açik hava toplantisi ve diger etkinlikler (basin açiklamasi, bildiri dagitma, stant açma, kapali yer toplantisi, pankart açma ve yürüyüs) seklinde düzenlenmistir.

Bu etkinliklerde kanuna aykiri hareket eden 12 sahis hakkinda yasal islem yapilmistir. 8 Mart 2022 tarihinde etkinlikler ayni sekilde 2911 sayili Kanun kapsaminda daha önceden toplanti ve gösteri yürüyüsleri yapilabilecegi ilan edilen yerlerde ve güzergahlarda yasal çerçeve içerisinde düzenlenebilecektir. Belirlenen bu yerler disinda kalan alanlarda kanuna aykiri sekilde eylem yapilmasina kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konu ile ilgili etkinliklerin yasal zeminde ve belirlenen yerlerde huzur ve güven ortami içerisinde yapilmasi için tüm güvenlik tedbirleri alinmistir" denildi

ISTANBUL VALILIGI ''HAK VE ÖZGÜRLÜKLER'' DEDi TAKSIM'I KADINLARA KAPATTI


Istanbul Valiligin açiklamasi ile söyle;'' 8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle Istanbul'da 03 Mart 2022 tarihinden günümüze kadar 20 ilçemizde, 2911 sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu kapsaminda daha önceden ilan edilen yerlerde, kapali ve açik yer toplantisi, basin açiklamasi, bildiri dagitma, stant-pankart açma ve yürüyüs seklinde 47 etkinlik düzenlenmistir. Sosyal medya yoluyla yapilan bazi paylasimlarda; 8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle Taksim Meydani ve çevresinde, çesitli etkinlikler düzenlenecegi yönünde çagrilar yapildigi tespit edilmistir.

Beyoglu Kaymakamligimizca 08 Mart 2022 Sali günü Beyoglu ilçemiz sinirlari dahilindeki toplanti, yürüyüs, basin açiklamasi, oturma eylemi, stant açma, çadir kurma, bildiri dagitma vb. kanuna aykiri eylemlere; hak ve özgürlüklerin korunmasi ve suç islenmesinin önlenmesi amaciyla 2911 sayili Toplanti ve Yürüyüsleri Kanunu ve 5442 sayili Il Idaresi Kanunu uyarinca müsaade edilmeyecektir. Bunun yaninda, Istanbul'da vatandaslarimiz için 2911 sayili Kanun kapsaminda daha önceden toplanti ve gösteri yürüyüsü yapilabilecegi ilan edilen yerlerde ve güzergâhlarda, yasal çerçevedeki etkinlikler düzenlenebilecektir. Belirlenen bu yerler disinda kalan alanlarda, kanuna aykiri sekilde eylem yapilmasina kesinlikle müsaade edilmeyecektir.''

Kadinlar EGM ve Valiligin kararina ragmen,Taksim'e çikmakta kararli. Sosyal medya hesaplarinda Taksim çagrisi yapan kadinlar ''Çok soran oluyor: ?? tabii ki yürüyoruz ?? 19.30’da bir araya geliyoruz ?? Bulusma yerimiz Siraselviler ?? Metronun sadece Taksim duragi kapali ?? Bize tüm sokaklar meydanlar 8 Mart alani'', ''Her yil tüm engellere ragmen 8 Mart’ta haklarimiza, hayatlarimiza, var olusumuza, esitlige, emegimize sahip çikmak için feminist gece yürüyüsündeyiz. 19 yildir yürüdük, 20. yilda da yürüyecegiz. '' paylasimi yapti.

Çok soran oluyor:
?? tabii ki yürüyoruz
?? 19.30’da bir araya geliyoruz
?? Bulusma yerimiz Siraselviler
?? Metronun sadece Taksim duragi kapali
?? Bize tüm sokaklar meydanlar 8 Mart alani pic.twitter.com/OuVEI49iag

— 8 Mart Feminist Gece Yürüyüsü (@8MartYuruyus) March 8, 2022






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —