Tarih: 08.07.2022 11:18

Vatan Partisi ve TGB Sirinyer NATO Karargahi Önünden Seslendi

Facebook Twitter Linked-in

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birligi (TGB) NATO’dan çikalim kampanyasina basladi. Kampanya dahilinde Vatan Partisi Izmir Il Baskanligi ve TGB, Izmir’in Sirinyer ilçesindeki NATO karargahi önünde basin açiklamasi yapti. 

Açiklamayi Vatan Partisi adina Izmir Il Baskani Çagdas Cengiz, Türkiye Gençlik Birligi adina da Genel Sekreter Berke Mustafa Berkil yapti. Her iki açiklamada da Türkiye’nin ekonomik çikmazdan çikmasindaki ve güvenliginin saglanmasindaki tek yolun NATO’dan çikmak oldugu vurgusu vardi.

‘PKK, FETÖ, DEAS HEPSI NATO’NUN ÇOCUGU’

Vatan Partisi Izmir Il Baskani Çagdas Cengiz açiklamaya “Sesimiz yani basimizdaki bu çiban basindan, Sirinyer NATO Üssünden duyulmasin sadece. Sesimiz denizin öte yaninda Yunanistan’daki ABD-NATO üslerine kadar gitsin! Hatta bu sesi okyanus ötesinden ABD’den de duysunlar” vurgulariyla basladi.

Cengiz NATO’nun bas tehdit oldugunu söyleyerek, “PKK'ya on binlerce tir silah verdi, vermeye de devam ediyor. Güneyimizde sözde Kürdistan adi altinda bir PKK devleti kurmaya çalisiyor. . Canli bomba saldirilari, terör eylemleri yapti. Izmirlinin hafizasinda o saldirilar taze. Fethi Sekin, Firat Çakiroglu o saldirilarda sehit düstü. PKK, FETÖ, DEAS... Hepsi NATO'nun çocugu. Yunanistan'i koca bir ABD üssüne çevirdi, namlulari Türkiye'ye dogrultuyor. Dogu Akdeniz'de Türkiye'yi isgal tatbikatlari yapiyor” dedi.

NATO’dan çikan Türkiye’nin ekonomik anlamda önünün açilacagini söyleyen Cengiz, “Komsularimiza güven verelim, ucuz yakita kavusalim. NATO'nun mazotu, benzini, dogal gazi yok! Ama komsularimizin var. Çarsi-pazar ucuzlasin. Sanayicimiz, çiftçimiz rahat nefes alsin! Ekonomimiz sahlansin! Dolar saltanatina son verelim, Üretim Devrimi'ni basaralim. Gümrüklerimizi yeniden yükseltip, yerli üreticimizi koruyalim” dedi.


‘NATO'NUN IÇINDE KALARAK, TÜRKIYE'YI SAVUNMA OLANAGI YOKTUR’

Vatan Partisi Izmir Il Baskani Çagdas Cengiz, “ABD ve NATO, Türkiye'ye yönelen bütün tehditlerin kaynagidir. AK Parti hükümeti, Isveç ve Finlandiya'nin NATO üyeliginin yolunu açarak vahim bir yanlis yapmistir. NATO'nun büyümesi, düsmanin büyümesidir. NATO'nun içinde kalarak, Türkiye'yi savunma olanagi yoktur. NATO bugün kaybeden taraftir. Dogu'ya genisleyen NATO, mezarina giden NATO'dur. Türkiye'yi NATO'ya zincirlemek en büyük kötülüktür.  Türkiye'nin ABD ve NATO'dan korkmayan bir hükümete ihtiyaci var. Vatan Partisi'nin merkezinde yer alacagi Üreticilerin Millî Hükümeti, Türkiye'yi NATO'dan çikaracak” AK Parti hükümetinin Isveç ve Finladiya’nin NATO üyeligi yolunu açmasini hatali bir karar olarak degerlendirdi. 

‘NATO’DA TÜRK GENÇLIGI YOK Z KUSAGI VAR’

TGB adina açiklama yapan TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil, “NATO’da, Pentagon’da, ABD Senatosu’nda, Amerikan düsünce merkezlerinde Türk gençligine biçtikleri rol hükümeti devirip Türkiye’yi tekrardan Atlantik prangalarina vurmak. O görevleri reddediyoruz. NATO’da Türk gençligi yok Z kusagi var. Türkiye’ye, Türk gençligine escinselligi dayatan, yabancilasmayi dayatan, çürümeyi dayatan NATO’dur. NATO’nun 2022 Stratejik Konsept belgesini açin bakin sunu görürsünüz: Degerlerimizin bir yansimasi olarak toplumsal cinsiyet esitligini ilerletmeye devam edecegiz. Iste bu yüzden NATO’da çikalim gelecegimizi koruyalim diyoruz. Milli kültürümüzün, milli degerlerimizin düsmani NATO’dur” diyerek NATO’nun Türk gençligine biçtigi görevleri reddettigini söyledi.

Berkil, NATO’nun Türkiye düsmani oldugunu söyleyerek, “NATO alenen, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yikacagini ilan ediyor. Ancak Türk Hükümeti NATO’yla pazarlik masalarina oturuyor. Çok net ifade edelim! NATO’ya boyun egen hükümetler, Türkiye’yi yönetemez. NATO’ya boyun egmeyecegiz. Türk gençligi olarak NATO’ya boyun egmeyen tavri iktidarda görmek istiyoruz.  NATO zincirini kiracagiz, basi dik yasayacagiz. Komsularimizla isbirligi yapacagiz” dedi.

KUTU: AMERIKA’DAN OLMA EMPERYALIZMDEN DOGMA

Basin açiklamasinin ardindan maketten mezarlik yapan Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birligi heyeti Sirinyer NATO Karargahi önüne maket mezarligini birakti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —