VEFAT - BASSAGLIGI - Gökovali Ailesi'nin Aci Günü

Cemiyetimiz üyesi duayen gazeteci, arastirmaci - yazar Prof.Dr. Sadan Gökovali vefat etmistir. Cenazesi Mugla Akkaya'da topraga verilecektir. Ailesi ve sevenlerine bassagligi dileriz.

Gündem 31.01.2021 17:26:52 0
VEFAT - BASSAGLIGI - Gökovali Ailesi

Prof. Dr. Sadan Gökovali

1939 yilinda Mugla’nin Gökova beldesinde dogdu. Orada basladigi ilkokulu Ula’da, ortaokulu Mugla’da bitirdi. Aydin Ticaret Lisesinin ardindan Izmir Iktisadi Ticari Ilimler Akademisi’nden 1962 yilinda diploma aldi.

1959 tarihinde Izmir’de yayinlanan Ege Ekspres Gazetesinde basladigi profesyonel gazeteciligi, TRT’de yapimci ve yönetici olarak sürdürdü. Daha sonra Ege Üniversitesi Basin Yayin Yüksekokulunda ögreticilige basladi. Profesyonel Ülkesel Rehber oldu. Gazetecilik Basari Armagani yarismalarinda özellikle arastirma, dizi yazi, turizm vb dallarinda birçok birincilik ve derece aldi. 1964 yilinda Ege Ekspres’te yayinlanan “Izmir’in Asirliklari” baslikli yazi dizisi ile birinci ve tüm eserler arasinda en yüksek puani aldigi için “Yilin Gazetecisi” seçildi. Aldigi diger ödüller arasinda “Efes”, “Fethiye” ve “Bergama”yi en iyi anlatan yazar, Türk Dil Kurumu Radyo Tv Ödülü, “Anadolu Uygaligina Katki”, “Son 10 yilin Izmir Turizmine En Büyük Hizmet” gibi ödüller de yer almaktadir.

2002 yilinda profesör oldu. Ege Universitesi’nden sonra Yasar Üniversitesi’nde de ögretim üyeligi yapti. Üniversitelerde okuttugu derslerle ilgili notlarin yani sira, ülkemizin baslica turistik yöreleri konusunda çesitli dillerde yayinlanmis 30 kadar kitabi vardir. 2009 yilinda “Meslekte Altin Yil” i kutladi.

Önemli sanat ve düsün insanlarimizdan Halikarnas Balikçisi ve Azra Erhat tarafindan “manevi evlat” edinildi.

Mugla Acik Hava Tiyatrosu’na, Dogdugu Gökova’da bir caddeye, Mugla’nin Akyaka beldesinde ve Alsancak’ta yasadigi sokaga adi verilmistir. Evli ve iki çocuk babasidir.


--


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °