Tarih: 02.02.2022 17:20

VELI AKSOY SON YOLCULUGUNA UGURLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Geçtigimiz Pazartesi günü hayatini kaybeden CHP eski Izmir Milletvekili Veli Aksoy bugün son yolculuguna ugurlandi.

72 yasinda vefat eden Aksoy için CHP Izmir Il Baskanligi önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene oglu Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy ve ailesinin yani sira CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, CHP Izmir Milletvekili Tacettin Bayir, Izmir Büyüksehir Meclisi Birinci Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu, Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, CHP Konak Ilçe Baskani Akin Küçükogullarindan, CHP Menemen Ilçe Baskani Ömer Güney, il yöneticileri ve partililer katildi.

Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy, konusmasinda Il Baskani Yücel ve il yöneticilerine babasi için düzenlenen tören dolayisiyla tesekkürlerini sunarak basladi.  Aksoy, "12 Eylül 1980 darbesinden sonra insanlarin sokaga çikamadigi korktugu, sindigi bir ortamda Kemal Anadol, Veli Aksoy, Osman Özgüven gibi isimler çok ciddi bir rüzgar estirdi. SODEP ile Halkçi Parti’nin birlesmesiyle birlikte SHP oldu ve çok partili siyasal yasamda, hiçbir zaman kazanamadigimiz Menemen’de, onun SHP Ilçe Baskanligi döneminde Kadir Yildirim agabeyimizin adayliginda 1985’te ilk defa seçim kazanildi. Ve mücadele devam etti. Herkesin annesi, babasi kendisi için kahramandir. O da benim kahramanimdi” dedi. 

CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, “Hayatini emek ve demokrasi mücadelesine adamis, ülkemizin daha demokratik, tam bagimsiz bir ülke olmasi için mücadele vermis çok degerli bir ismi son yolculuguna ugurlamak için bir aradayiz. Veli Aksoy erken yasta basladigi siyaset hayatina SODEP, SHP ve CHP’de ilçe baskanligindan, belediye meclis üyeligine, il genel meclis üyeliginden, milletvekilligine, genel sekreter yardimciligi, MYK üyeligine kadar çok çesitli görevlerde aktif görev almis, emek vermis, partimize ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunmus bir isim.  Bugün gerçekten böyle degerli bir ismi son yolculuguna ugurlarken onu dostlari, ailesi yalniz birakmamistir.  Ben basta acili ailesine ve tüm sevenlerine ve tabii ki partimize bas sagligi diliyorum" dedi. 


Veli Aksoy'un 40 yildir mücadele arkadasi oldugunu vurgulayan CHP Izmir Milletvekili Tacettin Bayir “Veli Aksoy 1980’de partimiz kapatildiginda birileri gibi evine kapanmadi. Hep birlikte 1983’te basladigimiz SODEP mücadelemizde bir sol partiyi hayata geçirdik. Veli o gündür bu yana 40 yila yakin mücadele kardesimdir. Parti içinde birlikte ayni safta çok olduk. Mücadeleyi severdi. Bunun sonucunda 80’li yillarin sonu ve 90’li yillarda üç dönem milletvekilligi yapti. Bildigi dogruyu yüz yüze söyleyen bir yapisi vardi. Kemal Anadol ile iyi bir eküriydiler. Görevini layikiyla yapan bir arkadasimdi. Isiklar içinde uyusun” diye belirtti.

Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi Birinci Baskan Vekili Mustafa Özuslu da “Veli Aksoy benim için bir agabey gibidir. Kendisiyle Menemen’de siyaset yapmistik. Öncelikle gerçekten iyi bir insandi. Namuslu ve halkini seven bir adamdi. Örgütünü, ailesini, dostlarini seven ve kiymetini bilen bir adamdi. Mekani cennet olsun. Yildizlar yoldasi olsun” seklinde konustu.

Veli Aksoy’un cenazesi, ögle namazini müteakiben Fatih Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Foça Mezarligi’na defnedildi.







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —