WhatsApp virüsü uyarisi! Siz de tehlikede olabilirsiniz

WhatsAp üzerinden kötü amaçli bir yazilimin yayildigi fark edildi. Virüs programi arastirmacisi Lukas Stefanko tarafindan ortaya çikartilan bilgilere göre, WhatsApp virüsü gelen mesajlara otomatik olarak yanit verdigi için dalga dalga yayiliyor.

Gündem 26.01.2021 20:00:01 0
WhatsApp virüsü uyarisi! Siz de tehlikede olabilirsiniz

WhatsApp son olarak yeni gizlilik sözlesmesi karari ile gündeme gelmisti. Bu durum pek çok kisinin WhatsApp'tan Telegram, BiP ve Signal gibi WhatsApp alternatifi uygulamalara geçis yapmasina neden olmustu. Fakat ünlü sosyal medya platformu bu kararini simdilik erteledi. Simdi ise WhatsApp'ta kalanlar ve WhatsApp kullanmaya devam edenler için yeni bir tehlike söz konusu. Bu tehlikenin ismi; WhatsApp virüsü.

WHATSAPP VIRÜSÜ LINK ARACILIGIYLA BULASIYOR

Yeni bir WhatsApp virüsü, virüs programi arastirmacisi olarak çalisan Lukas Stefanko'un saskinlik veren paylasimiyla gün yüzüne çikti. Paylasima göre WhatsApp virüsü, WhatsApp üzerinden paylasilan bir link ile kullanicilari Google Play gibi tasarlanan bir siteye yönlendiriyor. Tabi bu sitenin Google Play ile uzaktan yakindan alakasi bulunmuyor. Sitedeki sahte 'Huawei Mobile' uygulamasi indirilmeye baslandiginda ise virüs de cihaza bulasiyor.

OTOMATIK MESAJLA YAYILIYOR

Virüs bulastiginda WhatsApp'tan gelen mesajlari otomatik olarak yanitlamaya basliyor. Yanitlarda, yine Google Play ile uzaktan yakindan alakasi bulunmayan link yer aliyor. Böylece virüs, mesaj atan tüm kisilere gönderiliyor. Onlar da bu linke tikladiginda tuzaga düsenlerin sayisi haliyle artiyor.(mynet)



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °