Yabanci Uyruklu Ögrenci Seçme Sinavi' nda bir ilk!

Yabanci Uyruklu Ögrenci Seçme Sinavi

Çevrimiçi ölçme ve degerlendirme çözümleri ve sinav güvenligi çözümleri sunan Türk girisim Witwiser destegiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde Yabanci Uyruklu Ögrenci Seçme Sinavi gerçeklestirildi. Toplamda 5 farkli dilde yapilan sinava 55 ü

Pandemi süreciyle birlikte üniversitelerin ve egitim kurumlarinin fiziki egitime kapanmasiyla birlikte sinavlar online sisteme geçti ve çogu kurum ve ögrenci bu konuda zorluklarla karsi karsiya geldi. Pandeminin getirdigi ve dijitallesmenin olusturdugu ortamda üniversiteler basta olmak üzere uzaktan egitim süreçlerinde olan tüm kurumlar akreditasyon yeteneklerini kaybetmemek için “çevrimiçi (online) sinav” ve “uzaktan gözetmenlik” teknolojilerine yönelmeye basladilar. Bu dogrultuda online sinavlarda kopya engellemeye yönelik yapay zeka destekli çevrimiçi sinav güvenligi sistemi çözümlerine de ilgi her geçen gün artiyor. Sinavlarin çevrimiçi ortamda yapilmasi lojistik maliyetleri ortadan kaldirirken, içerik güvenligi açisindan da kurumlara kolaylik sagliyor. 

Güvenli sinav sistemiyle bir ilke imza atiyor

Çevrimiçi sinav sistemi ve güvenligi konusunda lider çözümler sunan yerli girisim Witwiser’in sinav sistemi ve güvenlik çözümlerini kullanilarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Yabanci Uyruklu Ögrenci Seçme Sinavi (YÖS) gerçeklestirildi. Türkiye’de ilk defa yapay zeka destekli çevrimiçi uzaktan gözetmenlik teknolojisi ile gerçeklestirilen YÖS sinavi Ingilizce, Farsça, Rusça, Arapça ve Türkçe olmak üzere bes farkli dilde 55 ülkeden yüzlerce aday ögrencinin katilimiyla tamamlandi. YÖS, Türkiye’de herhangi bir üniversitede lisans veya ön lisans egitimi almak isteyen yabanci uyruklu ögrencilerin girmesinin zorunlu oldugu bir sinav. Ögrenciler sinav sonuçlarina göre Türkiye’deki üniversitelere basvuruda bulunabiliyor ve yeterli puani alan ögrenciler kayit yaptirmaya hak kazaniyor.

Kurumlarin bütçelerine göre özellestirilebilir, ihtiyaçlari dogrultusunda ölçeklenebilir, teknolojik çözümler sunan Witwiser, sinav güvenligi konusunda çalisan ilk yerli girisim olma özelligi de tasiyor. Sadece çevrimiçi sinav güvenligi sistemi talep eden kurumlarin kullanmis oldugu herhangi bir ögrenme yönetim sistemine veya sinav sistemine ile kolayca entegre olabiliyor. Witwiser, kurumlarin ihtiyaçlarina göre sürekli olarak yeni entegrasyonlar eklemeye ve gelismeye devam ediyor.