YAGISLI HAVA GERI GELIYOR

Meteorolojiden hava durumuna iliskinyapilan tahminlere göre göre, Marmara, kiyi Ege, Bati ve Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu'da yagislar etkili olacak.

Gündem 26.11.2021 10:10:01 0
YAGISLI HAVA GERI GELIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Ege'nin kiyi ve kuzey kesimleri, Akdeniz Bölgesi, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri, Dogu Anadolu Bölgesi ve Güneydogu Anadolu'nun dogusunun yagisli olmasi; yagislarin genellikle yagmur ve saganak, Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu ile Dogu Karadeniz'in yüksek iç kesimlerinin karla karisik yagmur ve kar yagisi seklinde görülmesi bekleniyor. Kirklareli, Edirne, Tekirdag ve Çanakkale ile Edremit Körfezi çevrelerinde görülmesi beklenen saganak yagislarin bugün (Cuma) ögle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacagi tahmin ediliyor

HAVA SICAKLIGI

Hava sicakliklarinin bugünden itibaren yurt genelinde artmasi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, ögle saatlerinden sonra zamanla Ege Bölgesi, Marmara'nin dogusu ve Bati Karadeniz Bölümünde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI

Kirklareli, Edirne, Tekirdag ve Çanakkale ile Edremit Körfezi çevrelerinde görülmesi beklenen saganak yagislarin bugün (Cuma) ögle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacagi tahmin edildiginden sel, su baskini, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI

Bugün (Cuma) ögle saatlerinden sonra zamanla, Ege Bölgesi, Marmara'nin dogusu ve Bati Karadeniz Bölümünde rüzgarin güney, güneybatili yönlerden yer yer kuvvetli ve kisa süreli firtina seklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazi illerimizde hava sicakliklari ise söyle;

ISTANBUL °C, 14°C

IZMIR °C, 20°C

ANKARA °C, 13°C

ADANA °C, 21°C

ZONGULDAK °C, 17°C

SAMSUN °C, 17°C

TRABZON °C, 14°C

ERZURUM °C, 5°C

DIYARBAKIR °C, 13°C



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °