Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi, Halklarin Demokratik Partisi (HDP) hakkinda inceleme baslatti.

Ankara Bassavciligi'na bir yazi göndererek, 108 sanikli Kobani Iddianamesi ile HDP'liler hakkinda düzenlenen fezlekelerin birer örneginin gönderilmesini istedi. Inceleme sonucu HDP'nin "örgüt eylemlerinin odagi" oldugu tespit edilirse kapatma

Siyaset 2.03.2021 18:52:11 0
Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi, Halklarin Demokratik Partisi (HDP) hakkinda inceleme baslatti.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin yaptigi çagriyla gündeme gelen HDP'nin kapatilmasi tartismasi sürerken, yeni bir gelisme yasandi. Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi, Halklarin Demokratik Partisi (HDP) hakkinda inceleme baslatti. Inceleme kapsaminda Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi Siyasi Partiler Bürosu inceleme kapsaminda 108 sanikli Kobani iddianamesi ve HDP'li milletvekilleri hakkinda hazirlanan fezlekelerin örnegi Ankara Cumhuriyet Bassavciligi'ndan istedi.

Kobani sorusturmasi kapsaminda HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan'in da aralarinda oldugu HDP'li 9 milletvekili hakkinda fezleke düzenlenmisti.

Siyasi partilerin faaliyetlerini izlemekle görevli Bassavcilikça yapilacak inceleme sonucu, HDP'nin "örgüt eylemlerinin odagi" oldugu tespit edilirse, HDP hakkinda kapatma davasi açilmasi gündeme gelebilecek.

REKOR CEZA ISTEMI

Kobani sorusturmasi kapsaminda HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan'in da aralarinda oldugu HDP'li 9 milletvekili hakkinda fezleke düzenlenmisti.

Kobani iddianamesinde de tutuklu HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas ile Figen YÜksekdag'in yani sira, Sirri Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Gülten Kisanak ve Emine Ayna gibi çok sayida HDP'li üst düzey isim de sanik olarak yer almisti. Iddianamede 27'si tutuklu 108 sanik için 29 ayri suçtan 38'er kez agirlastirilmis müebbet ile 19 bin 680'er yil hapis istenmisti.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

9 HDP'li milletvekili hakkinda hazirlanan fezlekeler ilgili de konusan Bahçeli, "Dokunulmazliklarinin kaldirilmasi talebiyle fezlekeleri TBMM'ye gelen bölücü milletvekilleri hakkinda her siyasi parti tutumunu derhal netlestirmelidir. Terör örgütü propagandasi yapan, suçu ve suçluyu öven, 6-8 Ekim olaylarini kiskirtan, suç islemek amaciyla örgüte üye olan, halki kin ve düsmanliga alenen tahrik eden demokrasi ve milli irade hasimlariyla ilgili geregi hukuk sinirlari içinde süratle ifa edilmelidir" dedi




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °