YARI OLIMPIK KAPALI YÜZME HAVUZU HER MEVSIM HIZMET VERIYOR

YARI OLIMPIK KAPALI YÜZME HAVUZU HER MEVSIM HIZMET VERIYOR

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
YARI OLIMPIK KAPALI YÜZME HAVUZU HER MEVSIM HIZMET VERIYOR

Aliaga Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren yari olimpik kapali yüzme havuzu, yaz aylarinda oldugu gibi kis aylarinda da yüzme severlere hizmet veriyor. Özellikle haftanin belirli günlerinde gerçeklestirilen yüzme kurslari miniklere hem spor yapma hem de keyifli saatler yasama imkani sunuyor.

Havuz suyu sicakligi, havalarin sogumaya baslamasiyla birlikte Saglik Bakanligi’nin kapali havuz kriterleri dogrultusunda maksimum 27 dereceye kadar yükseltilerek ideal bir isiya kavusturuldu. Sicak hava fan ve yerden isitma sistemi ile istenilen ortam sicakligina getirilen dis ortam sayesinde yüzme severler soguk havalarda dahi havuzun tadini doyasiya çikartabiliyor. 25 metre uzunluga, 12 buçuk metre genislige ve 2 buçuk metre derinlige sahip yari olimpik kapali yüzme havuzu, kurslar disinda kalan saatlerde vatandaslara hizmet veriyor. Kurslardan faydalanmak isteyenler ya da yüzme dersi almak isteyen vatandaslar Aliaga Gençlik Merkezi’nin web sayfasi olan www.aliagagenclikmerkezi.com adresi üzerinden üye olup kayit yaptirabiliyor.

VATANDASLAR IÇIN SERBEST KULLANIM

Günün stresini atmak ve yari olimpik havuzda yüzmenin keyfini doyasiya çikartmak isteyen vatandaslar pazartesi günleri haricinde her gün 19.30-21.30 saatleri arasinda ve sali günleri 09.30-21.30 saatleri arasinda serbest kullanim yapabiliyor. Sali günleri 16.30-17.30 ile persembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasinda sadece kadinlara özel kullanim imkani saglaniyor. Vatandaslarin serbest kullanim için 0(232) 6167071 numarali hattan bilgi alarak randevu olusturmalari yeterli oluyor.

HEM BÜYÜKLERE VE HEM KÜÇÜKLERE YÜZME EGITIMI

Ögrencilere hizmet veren uzman egitmenlerin yani sira uluslararasi sertifikalara sahip cankurtaran ekibi de havuzun açik oldugu saatlerde görev yapiyor. Çocuklara verilen yüzme egitimleri; baslangiç, ögrenim, gelisim ve performans olarak dört gruba ayriliyor. Büyükler ise günlük kullanim disinda stil yüzme dersleri için de havuza kayit yaptirabiliyor.

INSAN SAGLIGI ÖN PLANDA

Havuzda can güvenligine ve insan sagligina büyük önem veriliyor. Havuz her pazartesi genel bakima alindigi gibi her gün otomatik sekilde robotlar tarafindan dip temizligi gerçeklestiriliyor. Dünya kapali havuz degerlerine göre otomatik olarak ilaçlama yapiliyor. Havuza gelen vatandaslar havuzdaki klor, su sicakligi ve suyun PH derecesini dijital panelden anlik olarak takip edebiliyor.

ENGELLILERE ÖZEL HAVUZ LIFTI

Yüzde 100 engelli erisimine uygun bir mimari ile tasarlanan Aliaga Gençlik Merkezi’nde, fiziksel engelli bireyler de havuz keyfini doyasiya yasiyor. Fiziksel engeli bulunan bireyler haftanin belirli gün ve saatlerinde havuzdan ücretsiz yararlaniyor. Yari olimpik yüzme havuzundan faydalanmak isteyen engelli vatandaslar, Aliaga Belediyesi’nin kendileri için özel olarak temin ettigi portatif engelli havuz lifti ile güvenli bir sekilde havuzun tadini çikartiyor.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °