Tarih: 15.04.2022 19:18

YASANABILIR BIR GELECEK IÇIN "SIFIR ATIK"

Facebook Twitter Linked-in

We-Cycle Geri Dönüsüm Kati Atik ve Çevre Teknolojileri Fuari, 12-14 Mayis 2022 tarihleri arasinda fuarizmir’de kapilarini açiyor. Fuar kapsaminda düzenlenecek Geri Dönüsüm Yarismasi, gelecek nesillere geri dönüsüm bilincini kazandirmayi hedefliyor. 

Dirençli kent olma yolunda ilerleyen Izmir, gelecek nesillere yasanabilir bir çevre birakmak için kentte atik olusumunun engellenmesi, azaltilmasi ve kaynaginda dönüstürülmesi amaciyla Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde IZFAS ve Efor Fuarcilik isbirligiyle We-Cycle Çevre ve Geri Dönüsüm Teknolojileri Fuari’na ev sahipligi yapacak. Bu yil ilk kez düzenlenecek fuar, kentlerde atiklarin kaynaginda ayristirilmasi, geri dönüsüm kültürünün yaratilmasi ve gereksiz kaynak kullaniminin engellenmesi konularini gündemine alacak. We-Cycle Geri Dönüsüm Kati Atik ve Çevre Teknolojileri Fuari, 12-14 Mayis 2022 tarihleri arasinda fuarizmir’de gerçeklesecek. 

OKULLARDA GERI DÖNÜSÜM BILINCI KAZANDIRILACAK

Fuar kapsaminda, gelecek nesillerde geri dönüsüm bilincini kazandirmak amaciyla; Izmir Valiligi Il Sosyal Etüt ve Proje Müdürlügü ile Gaziemir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü destekleriyle Geri Dönüsüm Yarismasi düzenlenecek. Ilk ve ortaögretim ögrencileri arasinda düzenlenecek yarisma; her egitim seviyesindeki bireye geri dönüsüm ve çevre duyarliligi bilincini asilamak, tesvik etmek, hammadde kullanimini azaltmak, her atigin çöp olmadigini göstermek, atiklarin zararlarini minimuma indirmek ve ülke ekonomisine katkida bulunmak gibi hedefleri içeriyor. 

SON BASBURU 22 NISAN

Izmir il siniri içerisinde ögrenim gören ilkokul ögrencilerinin “geri dönüstürülmüs ürün”, ortaokul ögrencilerinin “kisa film”, lise ögrencilerinin ise “geri dönüsüm projesi” kategorilerinde katilim saglayabilecegi yarisma basvurulari 22.04.2022 saat 17.00’a kadar Gaziemir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne ya da gaziemir.wecycle@gmail.com adresine yapilabilecek. Her kategoride ilk üçe giren proje Final Sergisi için 12-14 Mayis 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek We-Cycle Geri Dönüsüm Kati Atik ve Çevre Teknolojileri Fuari kapsaminda sergilenecek. Ayrica, bu tarihlerde düzenlenecek ödül töreni ile her üç kategoride verilen toplam 39 bin Türk Lirasi ile ek ödüller, sahiplerini bulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —